TULPPAANITYKITYS.

20 toukokuuta 2023

siirtolapuutarha tulppaaneja
Viime syksynä istutin useamman pussillisen tulppaaneja ja se kyllä kannatti, nyt on sellaista silmäkarkkia, ai että! Edellisinä vuonna myyrät ja talvi aiheutti tuhoja ja säästösyistä jätin sipuli-istutuksen vähiin, mutta onneksi viime vuonna oli mahdollisuus taas satsata kevääseen.

siirtolapuutarha tulppaaneja

Mökkipolun reunoille saisi upotettu sipulin jos toisenkin. Portilta katsoen oikealla puolelle olen laittanut lähinnä narsisseja ja oikealle tulppaaneja. Tätä sääntöä rikkovat palstan alkuperäiset runoilijanarsissit ja kirkkaanpunaiset (darwin?)tulppaanit. 

siirtolapuutarha tulppaaneja
Mökkipäätyyn olen istuttanut Lidlin 2 kilon pusseja 'Van Eijk' -lajiketta. Viime vuonna niitä kuoli urakalla, samoin kuin Amsterdamista ostamiani, täysin väärän värisiä tulppaaneja. Enää on jäljellä vain yksi sirkustulppaani, eikä yhtään keltaista. En tiedä pitääkö tästä olla tyytyväinen vai harmistunut kadotuksesta.

siirtolapuutarha tulppaaneja
Polun portin päässä on oma sekoitukseni, johon viime vuonna lisäsin pari lajiketta. 'Shining Parrot' on uusi lempparini. Se on tuossa yllä olevassa kuvassa tuo viileänpunainen, jossa on violetteja raitoja. Ihana ihana ihana!

Oravankesäpesän tulppaanisekoitus:

 • Tulppaani Tulipa ’Copper Image’
 • Tulppaani Tulipa ’Uncle Tom’
 • Tulppaani Tulipa ’Slawa’
 • Tulppaani Tulipa ’Amazing Parrot’
 • Tulppaani Tulipa ’Labrador’
 • Tulppaani Tulipa ’Black Hero’
 • Tulppaani Tulipa ’Palmyra’
 • Tulppaani Tulipa ’Shining Parrot’
 • Tulppaani Tulipa ’Peptalk’
 • Tulppaani Tulipa ’Prinses Irene’


siirtolapuutarha tulppaaneja
Huokailen ihastuksesta joka kerta palstalle tullessa, puutarhassa hengaillessa ja vielä näitä kuvia katsoessa. Vaikka välillä mietin, että onko järkeä laittaa rahaa näihin kerran kukkiviin kaunottariin, mutta juuri nyt tuntuu, että todellakin.

siirtolapuutarha tulppaaneja

siirtolapuutarha tulppaaneja
Kirkkaanpunaiset, yksinkertaiset tulppaanit ovat tosiaan niitä puutarhassa ennen minua olleita. Niitä samoja näkee muillakin palstoilla. Mahtavan kestäviä ja koska pidän punaisesta, pidän näistäkin. Ihana raikas yhdistelmä ne ovat runoilijanarsissien kanssa.

siirtolapuutarha tulppaaneja

siirtolapuutarha tulppaaneja
Siellä näkyy se ainut selvinnyt sirkustulppaani. Ei sekään enää näytä hassummalta, kun ympärillä ei ole niitä kirkkaankeltaisia tulppaaneja.

siirtolapuutarha tulppaaneja
Tulppaani | Tulipa 'Shining Parrot'
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Ihanaa tykitystä kuva toisensa jälkeen. Shining Parrot on todellakin uskomattoman kaunis. Nyt nimi korvan taakse syksyä varten. Syksyllä totisesti kukkaroa kirpaisee, mutta kevään näkymät saavat setelipuutteen unohtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Kyllä se vaan niin on, että sipulien kaivaminen maahan on järkihommaa, vaikkei silloin syksyllä siltä tunnu. :)

   Poista
 2. Huokailen ihastuksesta. Kyllä kannatti törsätä rahaa tähän näkymään.

  VastaaPoista
 3. Upeaa, näihin todellakin kannattaa panostaa!
  Minä olen tänä keväänä yrittänyt ottaa myös sellaisia valokuvia, joista näkee mihin alueille sipulikukkia mahtuu syksyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pioni! Samaa teen minäkin ja kirjoitan vielä kännykän muistiinpanoihin tarkempia ohjeita, jotta sitten syksyllä muistaa mitä piti tilata ja mihin istuttaa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground