MÖKKI JA PALSTA MARRASKUUSSA 2023.

21 marraskuuta 2023

Siirtolapuutarhamökki polun päässä.

Marraskuu vetelee lähes viimeisiä päiviä, nämä kuvat otin jo edellisellä viikolla, mutta jäivät heti postaamatta Turku-reissun takia. Oli kaunis aurinkoinen päivä ja haluan sen muistiksi blogiini. Nyt maanpintaa peittää lauantaina satanut hento lumikerros. Lunta on sen verran vähän, että vielä lienee virallinen ensilumen raja saavuttamatta.

Näkymä potageriin.

Kärsämö marraskuisessa vastavalossa.
Kärsämö | Achillea millefolium 'Terracotta'

Kävin Turussa sekä kampaajalla että vierailemassa vanhempieni luona, mutta myös aloittamassa uuden koulutuksen. Kolme kärpästä yhdellä iskulla siis. Hain ja pääsin Livia Ammattiopiston järjestämälle Leikkokukkien kasvatus avomaalla -osatutkintoopintoihin. Viime lauantaina oli ensimmäinen lähiopetuskerta. Ja olipa mielenkiintoista! Opinnot etenevät kasvukauden mukaan ja ne jatkuvat ensivuoden syyskuuhun eli sadonkorjuuseen asti. Odotan suurella innolla jo seuraavaa tapaamiskertaa.

Näkymä potageriin.
Viime viikolla haravoin toistamiseen, kannoin lehtiä kukkapenkkeihin ja laitoin lehtivuorausta siemenkylvöille.

Kivikkotörmäkukka 'Pinchushion Pink'.
Kivikkotörmäkukka | Scabiosa columbaria f. nana 'Pincushion Pink'

Lehti jäätyneen vesiaiheen pinnalla.
Vesialtaaseen oli jäätynyt jääkansi, joka kimalteli kauniisti auringonpaisteessa.

Persikkapuu verkotettuna.
Persikkapuu piti vielä kiinni lehdistään.

Puksipuun pistokas suojattuna lehdillä.
Lehtien suojissa on muutama puksipuun pistokas.

Puksipuu suojattuna lehdillä.
Toisessa lavasssa on syksyn alesta osattu pieni puksipuu ja viime vuoden joulunjälkeisestä alesta ostettu havu, jonka nimi on hukassa. Sen ei pitäisi pärjätä talven yli ulkona, mutta sinne sen nyt jätin, kun kotiinkaan ei mahtunut. Peittelin senkin tyven lehdillä, se tuskin suojaa puuta, jos ja kun pakkaset tästä yltyvät.

Varjoliljan siemenkodat marraskuisessa vastavalossa.
Varjolilja | Lilium martagon

Siirtolapuutarhamökki.
Pitää käydä tällä viikolla laittamassa talvisuojaturvetta kasvien juurille. Suojattavia on ainakin persikka, liljakanukka, sinisade, syyssyrikka, syystamariski ja vuorikärhö. Pakkaspeitot laitan liljakanukalle ja persikalle. Nyt vain pitäisi muistaa, että olihan niitä pakkaspeitteitä jossain vai olivatko ne keväällä hiirenkakassa ja päätyivät roskikseen. Vai tapahtuiko se jo toissa vuonna. Hmm. Suojauksien jälkeen onkin sitten kaikki puutarhatyöt tälle vuodelle tehty. 

Näkymä siirtolapuutarhassa.

Sulkapiiska marraskuisessa vastavalossa.
Sulkapiiska | Perovskia atriplicifolia


Puutarhpolku portille.

Alla olevista vuosiluvuista pääsee kurkistaamn aiempien vuosien marraskuihin. Viime vuonna näyttää olleen jo lumipeite. Sitä ennen marraskuun puolivälin tienoo onkin ollut monta vuotta lumeton. Edellinen luminen marraskuu on vuodelta 2016.

{2022} {2021} {2020} {2019} {2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012} {2011}




Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

  1. On se vaan marraskuinenkin puutarha tosi kaunis. Ilmatieteenlaitoksen mukaan ensilumikriteeri täyttyi. Ensi yönä lunta pitäisi tulla lisää. Nyt varmaan kannattaa käydä niitä pakkaspeitteitä laittamassa. Tänä aamuna mittari näytti -10 astetta, samaa luvassa viikonlopulle.
    Hieno aluevaltaus opiskella leikkokukkien kasvatusta. Mitähän jännää ensi kesänä keksitkään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkokukkien suhteen olen opinnoissa nyt kaltaisteni parissa ja meinaa kyllä lähteä totaalisesti mopo käsistä, kun tulee uusia, toinen toistaan ihanuuksia vastaan. :)

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta koulutukselta, vau!
    Ja marraskuinen puutarhasi näyttää kauniilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meill on nyt ollut kaksi kertaa ja voi, että on kivaa. Ihan huippua! Olen niin tyytyväinen, että hoksasin hakea koulutukseen ja pääsin mukaan.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground