JAPANI 2013: SANKEI-EN.

10 toukokuuta 2014


Tuolla kotiblogin puolella olen postaillut kuvia viime vuoden Japanin retkeltäni. Päätin jakaa täälläkin matkatunnelmia, puutarhahengessä. Olen hurahtanut japanilaisiin puutarhoihin ja erityisesti niiden vaahteroihin. Viime matkalla kiersin neljä puutarhaa, joista tässä ensimmäisestä kuvakooste.

Sankei-en sijaitsee Yokohamassa, Tokion naapurissa. Sain printatun kartan ryokanistani ja ohjeet ottaa Ikebukukurosta JR Shonan-Shinjuku Line Yokohamaan ja siellä vaihtaa JR Negishi Lineen, jolla pysäkille Negishi asti. Siellä sitten vaihto bussiin ja 10 minuutin matkan jälkeen pois Honmoku pysäkillä ja 7 minuuttia kävelyä. Sisäänpääsy maksoi 500 jeniä.

Päivälle osui sadetta, joten kuvat ovat mitä ovat. Valoa ei ollut tarpeeksi, sade piiskasi, mutta sateenvarjon alta yritin kuitenkin napsia joitakin paloja kauniista puutarhasta. Olin lähes ainut kävijä ja sateen vuoksi muutama rakennus/näyttelytila oli suljettu.

Sankei-en on tyypillinen japanilainen puutarha. Alueella on mm. kolmikerroksinen pagodi, temppeli, pari lampea, bambumetsää ja useita rakennuksia. Tällä matkalla kiinnitin erityistä huomiota wisteriasäleikköihin, aivan upeita. Varsinkin auronkoisina hellepäivinä niiden suojassa on ihana istua, tälläisena sateisena päivänä ei oikein. :)Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


2 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground