JAPANILAINEN NURKKAUS.

12 heinäkuuta 2015


Viikko sitten lauantaina palstallani oli kunnon talkoot, kun vanhempani tulivat auttamaan minua. En voi kylliksi kiittää heitä avusta, sillä ilman äidin ja isän panosta puutarhatöissä palstani ei näyttäisi lainkaan niin hyvältä kuin se nyt näyttää. Äitini on väsymätön rikkaruohojen kitkijä ja palsta olisi ilman häntä paljon vuohenputkisempi. Isän apua saan remontointiin, vesijohto-ongelmiin ja kaikkeen mikä vaatii voimaa. Kun lauantaina äidin kanssa kitkimme, samaan aikaan isäni haketti juhannuksena leikkaamani pensaiden oksia.


Ihan perusylläpitokitkennän lisäksi pääsin toteuttamaan suunnitelmaani palstan nurkan japanilaistamisesta. Syksyllä tein suunnitelmaa Katja Uskin kurssilla ja nyt vähän toteutin sitä eteenpäin. Isoin japaninverivaahtera 'Bloodgood' ei selvinnyt enää talvesta ja sen tuoma aukko laittoi muitakin kasveja liikkeelle.
Siirsin kompostin nurkalla olleen kameleonttilehden toisaalle, jonka tilalle siirsin sininatan. Verivaahteran ja sininatan entisille paikoille istutin Pinsiön taimistosta ostamani kaksi japaninsaraa Carex morrowii 'Ice Dance'.
Suurin ilmeeseen vaikuttanut asia oli kuitenkin ruman kompostin verhoaminen kaislasermillä. Tulipa hetkessä japanilaisempi fiilis. Köyhän naisen bambuaita. Kaisla tuskin kestää montaa vuotta kauniina, mutta onpa hetken ainakin nätimpi {ja kompostiin mahtuu enemmän tavaraa}.Vielä pitäisi miettiä mitä tehdä unikoille ja pioneille, jotka ovat tuossa yläkuvassa rajaatuna heti vasemmalla. Ne eivät oikein sovi Japani-teemaan. Nurmikon ja penkin rajaus pitäisi siistiä ja miettiä pitäisikö alueelle hommata katetta, jota Katja suositteli.Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


14 kommenttia:

 1. Ihana, että vanhempasi olivat auttamassa♥ Varmasti heilläkin oli mukava päivä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! :) Saan olla kyllä ikionnellinen, kun saan apuja.

   Poista
 2. Kunnon siivoustalkoita ei voita mikään =) Yhdessä puuhaamista ja kaunista lopputulosta =) Japanilainen puutarhasi näyttää vallan lupaavalta ja ihastuttavalta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On kyllä palkitsevaa, kun jaksaa kitkeä ja näkee siistin lopputuloksen.

   Poista
 3. Hieno nurkkaus ja kaislasermi tekee sen viimeisen silauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, se komposti ei ollut ilo silmälle. Nyt näyttää heti vähän japanilaisemmalta.

   Poista
 4. Kaislasermi tekee hyvin japanilaisen tunnelman ja nuo ihanat kasvit! Sinulla on kiltit vanhemmat kun tulivat auttamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, bambu ja kaislasermi ovat yhdessä hyvin itämaiset. Parasta on, että ruma komposti meni piiloon.

   Poista
 5. Tulipa siitä ihanan näköinen nurkkaus, ja tuo kompostorin peittäminen kaislasermillä on huippuoivallus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pari naapuripuutarhuriakin ovat kompostin kätkemistä kehuneet.

   Poista
 6. Ihana tunnelmalline nurkkaus ja voi miten tuo kannu on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannu on kyllä kiva, piti oikein Ruotsista asti hakea, kun ei Suomesta löytynyt. :)

   Poista
 7. Kaislasermihän on tosi hienon näköinen ja sopii erinomaisesti japanilaiseen teemaan. Aikanaan kaislan voi varmasti pätkiä sinne kompostiin jatkamaan elämäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, totta tuo kierrätys, todellakin pitää sitten joskus leikellä sermi kompostiin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground