ORAVANKESÄPESÄN PIONIT.

24 heinäkuuta 2015


Oravankesäpesän pionikauden avaa yllä oleva tumman aniliininvärinen pioni. Pioni on palstan alkuperäiskasvistoa. Tämä kukkii selvästi muita aiemmin ja on matalakasvuisempi. Saaripalstan Sailan esitellessä juhannuspioniaan, kuvittelin jo hetken löytäneeni tälle nimen. Lähempi tarkastelu kuitenkin paljasti ettei olevjuhannuspionista kyse, lehtien alapinnasta puuttuvat tunnusomaisest karvat. Muissa blogeissa mainittiin samannäköinen maalaispionina, tämä voisi sellainen.Ihana vaaleanpunainen hattara on myös puutarhan alkuperäisiä asukkeja, tämä lienee 'Sarah Bernhardt'?Myös tämä pioni on ollut siirtolapuutarhassa ennen minua. Muiden blogien pionikuvia katsellessa olen tunnistavinani tämän 'Festiva Maximaksi'?


Tästä aniliinista kaunottaresta melkei unohdin ottaa kuvan, tämä on viimeinen jäljellä ollut jo kukkinut ja sateista kärsinyt kukka. Myös tämä on alkuperäisiä asukkeja. Siirtolapuutarhassa kierrellessäni olen huomannut, että samat kasvit toistuvat lähes kaikilla palstoilla. Nämä samat yllä olevissa kuvissa olevat pionit löytyvät myös naapureilta.


Tässä on rivissä ostamani pionit Red Magic, Dr. Alexander Fleming ja Sarah Bernhardt. Ai ei. No, ei minustakaan. Ostin seitsämän juurakkoa messuilta keväällä 2012 ja lievästi sanoen harmittaa. Halusin nimenomaa erivärisiä punaisia, en todellakaan valko-keltaisia pionia. Alla kuva millaiseksi jokainen seitsämästä pionista kukinnan edetessä tulee. Nämä pionit kukkivat runsaasti, tuoksuvat ihanalta, mutta silti harmittaa. Näiden lisäksi olen istuttanut valko-keltaisten pionien jonon jatkoksi pari vuotta sitten yhden 'Sorbet'-pionin. Vanhojen pionien kylkeen olen tänä vuonna istuttanut sekä 'Black Beautyn' että 'Nippon Beautyn'. Ensimmäisen ostin Puutarhanikkareilta ja jälkimmäisen Pionien kodista. Lisäksi samaan pionirykelmään istutin myös blogitapaamisessa Kivipellon Sailalta {kiitos!} saamani kuolanpionin. Näiden uusien kukintaa odotellessa...Seuraa Oravankesäpesää: Bloglovin'  | Pinterest
 


6 kommenttia:

 1. Onpa ihania pioneja! Vaikka onkin hirmuinen harmitus, että monta eri punaista pionia paljastuu kaikki valkoisiksi. Hauskaa, että siirtolapuutarhassa on pioneja jaettu ja samaa löytyy muiltakin, vähän niin kuin perinnekasveina.
  Juhannuspionissa on vähän erilaiset lehdet, päältäkin mattaisemmat ja tuolla on ohuemmin jaottuneet lehdet myös. Näyttää tosiaan paljon ns. bondpionilta, maalaispionilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä vain pioneja, vaan koskee ihan kaikkia muitakin kukkia, samat kukat toistuvat lähes jokaisen palstalla. Siirtolapuutarhassa kaksi kertaa vuodessa oleva taimitori, jossa on myynnissä jakotaimia palstoilta varmaan osaksi selittää asian.

   Poista
 2. Voisiko nimetön pionisi olla Tarhapioni? Meillä on sellainen, joka kukkii aiemmin kuin kiinanpionit ja näin myynnissä Tarhapionina juuri samanlaisen kuin meidän pihalla. Toki se maalaispionikin on mahdollinen. http://www.pioni.fi/cat/product_catalog.php?c=9

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm. Guuglailin vähän ja Puutarha.netin sivuilta löytyi tarhapioni, jonka ruotsinkielinen nimitys on juurikin Sailan mainitsema bondpion, voisikohan olla sama kasvi kyseessä?

   http://puutarha.net/indexfr.aspx?s=/suorakanava/kasvikortti.asp?id=105

   Poista
 3. Voi hitsi, varmasti harmittaa. Melko useinkin käy puutarhastelussa niin, ettei saa sitä mitä tilaa tai luulee ostavansa. Pitäisi ostaa kaikki kukat kukkivina. Onneksi kaikki pionit on kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onhan nuo kelta-valkoiset kauniita, mutta eivät ole punaisia. :) Olen huomannut, että kohtalotovereita riittää, ilmeisesti samoilta myyjiltä ostetut liljatkin ovat olleet erilaisia kuin minä niitä on myyty.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground