MÖKKI JA PALSTA ELOKUUSSA 2019.

22 elokuuta 2019


Elokuu on jo vierähtänyt yli puoli välin ja olen palannut takaisin töihin. Loman jälkeen onkin ollut muuta ohjelmaa ja kerkesin vasta tänään kunnolla puutarhaan. Tällä hetkellä työllistää hedelmistä notkuva omena- ja luumupuu. Keräsin tänäänkin ensimmäiseksi kaikki pudokkaat pois, jotta välttyisin rottaongelmalta. Olen haudannut muumiotautisia omenoita maahan, kun en halua täyttää komposteja ompuilla. Tänään kannoin kaksi laastiämpärillistä omenoita maakuoppaan, eivätkä varmasti olleet viimeiset.


Liilan väristä syysleimua tuntuu olevan vähän joka paikassa, olen vähän kahden vaiheilla pitäisikö jo hieman rajoittaa. Chilit ovat kypsyneet. Kai. Minusta on jotenkin mystistä mistä tietää milloin ne ovat valmiita poimittaviksi. On tosi pieniä punaisia ja sitten kolme-neljä kertaa suurempia. Ovatko kaikki vai vain isoimmat kypsiä?


 


Potager laajeni elokuun alussa yhdellä pienellä laatikolla. Laitoin ison pinon Turun Sanomia {ihana broadsheet-kokoinen lehti} pohjalle, kastelin lehdet ja sitten kärräsin palstalla olleen pienen multakasan pohjalle. Yritin seuloa juuret veks, vaan aika näyttää miten kävi. Päällimmäiseksi laitoin pussimultaa. Istutan tähän laatikkoon talvivalkosipulita ja istutuksen yhteydessä sekoitan vielä heponkakkaa mullan sekaan.


Ennen töihinpaluuta urakoin kaikki ostamani taimet maahan, yhtä lukuunottamatta. Vakka-Taimesta ostettu valkoinen sinikämmen odottelee sijoitusta. Ja se oli ainut, jolle oli ostettaessa paikka tiedossa! Vaan menin istuttamaan siihen hurmesilkkiheinän, enkä ole keksinyt uutta paikkaa.

Lauantaina suuntaan Mustilan taimipäiville, Helsingistä järjestetään sinne retki ja ilmottauduin mukaan. Ehkä nähdään siellä?

{2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Oi, kuinka rehevää ja satoisaa siellä on!
  Omenoissa näkyy olevan tänä vuonna oikein erityisen paljon muumiotautia liikkeellä. Se on aina harmi.
  Täällä ei ole vielä kaikkia Vakka-Taimen tuliaisia saatu maahan. Ja olen tulossa Mustilaan lauantaina. Sen jälkeen luulen ongelmien vaan lisääntyvän. ;)
  Nähdään lauantaina ja katsotaan miten me seotaan niiden taimien äärellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän vuoden satoisin omena sattuu olemaan herkkä omenaruvelle ja muumiotauti iskee aina niihin. Kun on paljon omppuja, niin on paljon rupea ja sitten muumiotautisiakin. Harmillista.

   OLi kiva nähdä lauantaina! Sain viikonloppuna istuttettua kaikki ostokset, lukuunottamatta liljakanukkaa. Ajattelin talvettaa sen ruukussa varastossa. Alkaa vaikuttaa siltä, että tulee olemaan ongelmia varastoinnin suhteen. Kuvittelen säilyttäväni siellä niin paljon kaikkea...

   Poista
 2. Tykkään tosi paljon tuosta ihanasta puutarhastasi...tainnut sen jo muutaman kerran keretoakin..:)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground