NIITTY LAATIKOSSA.

27 elokuuta 2019


Törmäsin netissä bloggaukseen, jossa kehotettiin tekemään ruukkuun mininiitty. Bloggauksen kuva oli niin houkuttelevan näköinen, että ryhdyin heti suunnittelemaan omaa niittyä. Tajusin vähän myöhemmin, että kuva ei mitenkään liittynyt aiheeseen. Nooh, pikku juttu.

Niittykukat houkuttelevat runsaasti pölyttäjiä, erityisesti kukkakärpäsiä, mehiläisiä ja perhosia. Syksymmällä siemenet ovat lintujen ruokaa. Erityisen hyödyllinen silmänilon lisäksi siis.Tein oman niittyni tai niityntyyppisen kylvöksen laatikkoon, siis yllä olevassa kuvassa olevaan mustaan. Alkuperäinen ohje sisälsi maissin ympärille kylvettyjä kukkasiemeniä ja ohje antoi vinkkejä niittykasveihin, itse sovelsin ja jätin maissit pois.
Mitä sitten kylvin? Sain Kevätmessuilta Loviisan kaupungilta kesäkukkaseoksen, joka sisälsi kehäkukan, ruiskaunokin ja pioniunikon siemeniä. Niiden sekaan lisäsin mukaan pussillisen samettikukan 'Strawberry Blonden' siemeniä. Täyden yllätyksen antoi Kämp Gardenin logoilla koristettu siemenpussi, jossa ei ollut mitään vinkkiä sisällöstä. Se paljastui sattumalta ehkä eniten niittymäiseksi, en tunnista montaakaan laatikosta noussutta kukkaa.


On ollut ilo seurata mitä kaikkea niistystäni onkaan kasvanut. Yllätyspussin anti on ollut jännittävä. Kesän mittaan laatikossa on kasvanut tuttujen ruiskaunokkien, unikkojen ja muutaman kehä- ja samenttikukan lisäksi kaikkea. Olen tyytyväinen, että kylvin siemenet laatikkoon, enkä vain heitellyt ympäriinsä, ne ovat kasvaneet hallitummin. Yksi laji näytti niin rikkaruoholta, että keräsin ne juurineen pois, mutta laitoin maljakkoihin. Näin jälkikäteen ajeteltuna samettikukat olisi kannattanut istuttaa jonnekin muualle, ne ovat jäänet muutamaksi yksittäiseksi siellä täällä. Kaiken kaikkiaan kiva kokeilu!Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Ihana laatikkoniitty! Kokeilusi todistaa, ettei pikku pihalla tarvitse jäädä vaille niittyäkään, kun käyttää kekseliäisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Tätä pitää jatkaa ensi vuonna, ehkä kylvää joitain ihania oikeita niittykasveja sekaan.

   Poista
 2. Kokeilusi tuotti ihanan näkymän. Tuossa olisi ideaa tulevina kesinä.

  VastaaPoista
 3. Pitääpä pistää ylös, josko ensi keväänä laittaisin niityn minäkin.
  Meidän yhtiössä on yksi rouva istuttanut niittyä ulko-oven viereen...tähän asti ei ole pahemmin kauneudellaan häikäissyt, mutta tänä kesänä oli jo aika hieno...:)

  VastaaPoista
 4. Ihana!
  Nyt kun jätät nuo kaunottaret talveksi tuohon törröttämään, ne saattavat kylväytyä itsekseen ensi keväänä. Näin mun kasvilaatikon kukkaniitty jatkaa ilahduttamista vuodesta toiseen. Tosin ei ehkä noin runsaana. Ensi vuonna täytyy kylvää vielä enemmän siemeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, ajattelin jatkaa mininiittyä ensi vuonnakin. Ehkä pitää kylvää jotain vähän lisää.

   Poista
 5. Niityn ei todellakaan tarvitse olla iso, laatikko riittää hyvin:)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground