PUUTARHABLOGGAAJIEN TAPAAMINEN PUUTARHA TAHVOSILLA.

20 elokuuta 2019


Viime lauantaina sain osallistua Kotipuutarha-lehden järjestämään Ideapihatiimin bloggaajatapahtumaan, joka tällä kertaa vietettiin Raaseporissa Tahvosten taimistolla. Oli mahtava mahdollisuus päästä tutustumaan suuren tukkutaimiston tiluksiin, samalla kuin sai puutarhatietoutta ja tapasi muita puutarhabloggaajia.

Keräpensas | Cephalanthus occidentalis 'Bailoptics'
Tapahtuman avajaiseksi Kotipuutarha-lehden päätoimittaja Maija Stenman perusteli perusteellisesti miksi syysistutukset kannattaa. Istutusteemalla jatkoi Kekkilän Mari Kaartokallio, joka kertoi erilaisten multien valitsemisesta onnistuneisiin puutarhaistutuksiin ja miksi puutarhassa kannattaa käyttää katteita. Välissä Tomi Tahvonen esitteli lyhyesti vuonna 1956 perustetun Puutarha Tahvosten historiaa.Lounaan ja kahvien jälkeen siirryimme ulos, jossa Ruduksen Iia Suikki esitteli tämän vuoden uutustuotteen Riimukiven ja kuinka yhdistellä kivipintaa ja kasvillisuus puutarhassa.

Seuraavaksi tutustuimme Tahvosten tämän kesän uutuuskasveihin, jonka jälkeen lähdimme kiertämään taimistoa.
 

Havuja perkele.


Ihanan värikkäitä pensaita.Kaikkialla oli siistiä, taimet olivat sotilaallisessa järjestyksessä ja kaikki kasvit olivat hyväkuntoisia. Kasvihuoneen sivustaa peitti upea sammal-kivimatto.

Pallohortensia | Hydrangea arborescens 'Pink Annabelle'
Tähän pallohortensia 'Pink Annabelleen' taisivat kaikki bloggaajat ihastua. Se julistettiin tämän vuoden blogikasviksi. Todettava on, että Oravankesäpesä saattoi olla ainut puutarha, jonne 'Pink Annabelle' EI matkannut.Komeakotakuusama | Weigela florida 'Monet'Näissä rullakoissa on taimiston tarjontaan hullaantuneiden bloggareiden ostokset.


Vitsi, vitsi. Oikeasti rullakot olivat menossa jälleenmyyjille, mutta kyllä bloggareittenkin ostoksien kuljettamiseen tarvittiin pyörät alle.

Iso kiitos järjestäjille, Kotipuutarha-lehdelle kutsusta ja muille bloggaajille seurasta! On ihan parhautta saada oikeassa seurassa puhua puutarhaa ja aika tuntuu aina loppuvan kesken.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti yksi kesän huipputapahtumista. Oli hienoa päästä kiertämään taimistoa ja nähdä kaikki herkut. Kesän lopulle tyypillinen väsähdys helpotti kummasti. Oli kiva nähdä sinua ja muita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Voi, kun olisi ollut enemmän aikaa kierrellä. Vähän harmittaa, että oli jo niin lähellä, että olisi löytänyt pallohortensia 'Hayes Starburst'in, mutta ei sitten kuitenkaan. Olisi pitänyt ostaa 'Pink Annabelle' lohdutukseksi. :) Oli tosi kivata taas!

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground