SATOA.

24 elokuuta 2019Satoa on tullut ja tulossa. Kehtaako edes myöntää, että kirsikat katosivat muutamaa kourallista lukuunottamatta lintujen nokkiin. Karviaisia taisin syödä ehkä viisi ja vaaleanpunaista herukkaa taisin maistaa yhden tai kahden marjan verran. Vadelmilla ei ollut mikään huippuvuosi. Pakastin suurimman osan ja osasta tein hilloa. Olen salaa tyytyväinen, että pakastamisessani on tilaa muullekin.

Omenoita sitä vastoin on tulossa runsaasti. Olen aiemminkin maininnut, että tänä vuonna kolmesta puusta yksi pitää välivuotta. Kaksi muuta tuottavat satoa ja varsinkin toisen, 'Punainen Melban' oksat notkuvat ompuista. 'Antonovka' on hieman hillitympi. Suunnitelmissa on tänä vuonna tehdä mehua ja hilloa. Rakastan omenahilloa, käytän sitä viikonloppuaamuisin croissantin lisukkeena ja lettujen kanssa.


Pieni päärynäpuunikin notkuu hedelmistä. Olisi varmasti pitänyt harventaa raakileita, mutta en jotenkin tajunnut. Yksi oksa piti sitoa kiinni runkoon jottei se repeä hedelmien painosta. Tällä viikolla sain ensimmäisen maistiaisen pienestä pudokkaasta.Myös luumu-, vai kriikunasato on runsas. Olen kerännyt pudonneita kompostiin jottei tulisi rotille baaria. Osa on päätynyt rommiruukkuun ja ensimmäinen piirakkakin on jo tehty. Sunnitelmissa on harventaa luumupuuta, jotta liian runsas sato ei olisi ongelma jatkossa. Varsinkin korkealla keikkuvat hedelmät menevät ihan hukkaan.


Viinirypäleitä on tulossa ihan mukavasti. Keväällä isäni leikkasi köynnöstä, joten viime vuoden kaltaista runsautta ei ole luvassa. Osa rypäleistä on jo vähän saanut väriä ja kohta saakin jännittää ehtiikö ne valmistua ennen pakkasia.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

  1. Meilläpäin viime vuonna puut notkuivat omenista. Tänä vuonna jo kukinta oli todella maltillinen. Päärynät näyttävät herkullisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonna yksi omanapuu teki runsaan sadon, tänä vuonna se pitää taukoa ja kaksi muuta sitten tuottaa hedelmää. Päärynät ovat hyviä, mutta voi niin pikkiriikkisiä. Ainakin ensimmäiset pudonneet.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground