MURATTISYKLAAMI Cyclamen neapolinum.

26 lokakuuta 2021


Murattisyklaami | Cyclamen neapolinum


Lähes päivälleen vuosi sitten kävin Plantagenissa ja mukaan lähti hajulaukan ja kultasahramin sipuleita sekä kaksi murattisyklaamin kiekonmuotoista mukulaa. Kaivoin kiekot mökin edustan penkkiin näkösälle, sillä ajattelin syklaamien olevan pienikokoisia. Sitten alkoivatkin myyrät melskata palstallani ja olin aivan varma, että syklaamit olivat maistuneet herkkusuille, sillä istutuskohdat olivat kuopalla. Myöhemmin tuli vielä mieleen, että mahtoivatko mukulat edes olla talvenkestäviä. Hyvästelin murattisyklaamit mielessäni ja unohdin ne autuaasti.

Kävin tänään tekemässä siemenkylvöjä, sillä löysin jemmani ja siinä touhutessani sattumalta silmä osui johonkin pieneen ja hennosti vaaleanpunaiseen muuten niin värittömässä puutarhassa. Toinen murattisyklaami on tallella, elossa ja kukkiin! Miten ihana löytö. niin pieni ja hento, mutta miten iso ilo kahdesta kukasta tulikaan.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Ihana kertomus! Minäkin löysin (jonkun) syklaamin tarhastani, kun olin ensin repinyt kesän vuohenputket ja muut roinat roheella kädellä pois. Siellä se on nyt kukkinut muutaman ajan, oikeestaan aika kauan! Ihania löytöjä tämmöset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! <3 On ihan mahtavaa löytää tässä kohtaa vuotta jotain kukkivaa puutarhasta.

   Poista
 2. Olipa ihana löytö. Hienosti selvitty hengissä ja kukkimaan.

  VastaaPoista
 3. Ilo voi olla suuri, vaikka sen aiheuttaja on pieni :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Ja murattisyklaami kukkii edelleen puutarhassa.

   Poista
 4. 👍 👍 Hieno juttu. Olen nyt neljättä syksyä saanut ihailla omaa murattisyklaamiani. Ostin sen aikanaan kevätmessuilta ja yhtään en tiennyt miten tuota ”kiekkoa” kasvattaisin. Kesä meni ja syksyllä katselin multaa ruukussa ja olin varma, että olin mukulan istuttanut ylösalaisin. Istutin kiekon takaisin ruukkuun ja toin sisälle…..aikojen kuluttua kukat kehittyivät ja niitä ihania vaaleenpunaisia oli tosi paljon.Kevääseen mennessä kukinta lopahti ja sitten tuli kauniit vihreät lehdet. Tätä vuorottelua on nyt jatkunut muutamia vuosia ja nyt tämä syksynä murattisyklaamissa oli yhtä aikaa sekä lehtiä että kukkia. Tällä hetkellä enää vain pääasiassa kukkia. Onnea sinun kukallesi. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sinun murattisyklaamisi on kukkinut jo useana vuotena ja runsaasti. Antaa toivoa tällekin pienelle alulle.

   Poista
 5. Miten voi pieni ollakin noin ihana!

  VastaaPoista
 6. Voi miten hieno yllätys. Kauniin värinenkin. Punalehtiruusu on helppo kasvattaa siemenestä, ainakin minulla itää ihan itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kiva kuulla, toivottavasti kylvämäni punalehtiruusun siemenet lähtevät kasvuun keväällä.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground