SYKSYN SIEMENKYLVÖT.

21 lokakuuta 2021


Tein viime sunnuntaina muutamia siemenkylvöjä. On helpompaa ripotella siemenet multaan puutarhassa, jättää ruukut lavankaulukseen talveksi, unohtaa koko juttu ja keväällä havahtua jännitysnäytelmän ääreltä - nouseeko mullasta mitään. 


Olen maininnut useasti etten ole missään tapauksessa ruusuihmisiä, mutta olen silti vähän saalaa haaveillut punalehtiruususta. Nyt pihistin siirtolapuutarhan erään palstan punalehtiruususta muutaman kiulukan (anteeksi) ja ripottelin ne multiin. Olen yrittänyt useana vuonna kasvattaa itselleni ruusua pistokkaasta onnistumatta siinä, nyt siis uusi keino käyttöön. Samalla kylvin kylmäkäsittelyä kaipaavia siemeniä ruukkuihin. Multiin pääsi kesäkuuruohon, ruskosormustinkukan, harjaneilikan ja koristeporkkanan siemeniä. Yhteen ruukkuun laitoin myös palsternakan siemeniä, niitä olen jo aiemmin ripotellut kukkapenkkiin.


Ruukut laitoin valeistutukseen lavankaulukseen. Seuraavan kerran kun haravoin, ripottelen päälle vielä vähän lehtiä peitoksi. Tätä kirjoittaessani tajusin, että minulla on jossain siemenkätkö, jonka olinpaikka on päässyt unohtumaan. Minulla on jossain ainakin jättikarhunputken ja tulikukkien siemeniä, mutta missä?

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Hyvä idea tehdä kylvöjä nyt. Täällä meillä ovat rastaat nakelleet keväällä ruukuista nousevat pikkuiset taimet mielellään, yhtenä vuonna menetin kaikki Dara-porkkanat siihen. Ehkä teillä ei ole niin paljon rastaita. Siitä pitäen olen laittanut verkon ruukkujen suojaksi.
  Voi ei, toivottavasti ne loput siemenet löytyvät pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenet löytyivät! Pitäisi pitää vain yhtä jemmaa siemenille, niin ei kävisi unohduksia. Tein lisää kylvöjä, laitoin ruukut valeistutukseen lavaan ja ripottelin lehtiä päälle. Saa nähdä riittääkö se vai menevätkö nekin siemenet lintujen ruoaksi, rastaita löytyy täältäkin.

   Poista
 2. Onnea näille kylvöillesi. Punalehtiruusu on kaunis, sen lehdistö on ihana. Toivottavasti löydät siemenkätkön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, punalehtiruusu on todella ihastuttava, toivottavasti kylvöt onnistuivat. Siemenkätkö löytyi ja ehdin tehdä jo uusitakylvöjäkin.

   Poista
 3. Kerro keväällä, jos ruususi ei lähde itämään ja jos haluat, niin laitan sinulle postissa taimia tulemaan. Meillä punalehtiruusua kasvaa taimina metsässä ilmeisesti puutarhasta karanneen, ja joudun sitä sieltä täältä metsänpohjasta välillä kaivelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Pidän asian mielessä, jos kylvöt eivät onnistuneet.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground