ÄLYTTÖMÄT KUKAT.

14 tammikuuta 2024

Tekoälyllä tehty älytön kukka.
1.

Monen puutarhurin haave on jalostaa oma kasvilajike. Kieltämättä ajatus kutkuttelee omaakin mieltä. Oman lajikkeen jalostus ja kasvatus vaatii paljon aikaa ja vaivaa, mutta minäpä hätähousuna loikkasin digitaaliselle oikoreitille, vauhditin kasvukausia ja tein oman jalostustyön yhteistyössä tekoälyn kanssa. 

Osallistuin alkuviikosta tekoälywebinaariin ja ohjelman esittelyn jälkeen testailin promptaamista eli tekoälyn ohjeistamista sanallisesti. Se oli helppoa, mutta kuitenkin välillä tuskastuttavan vaikeaa, kun AI ei käsittänyt ohjeitani kuten olisin halunnut. Jossain vaiheessa kokeiluja keksin, että promptaan kreisejä kasvi- ja väriyhdistelmiä tekoälylle. 

Tässäpä kahdeksan yhteistä luomustamme! :) Jokaisessa on kaksi tuttua puutarhakasvia yhdistettynä, osaatko arvata mitkä ovat kunkin kukan vanhemmat? Postauksen alta löytyy oikeat vastaukset. :) Joihinkin kuviin tekoäly jätti vihjeitä...

Tekoälyllä tehty älytön kukka.
2.


Tekoälyllä tehty älytön kukka.
3.

Tekoälyllä tehty älytön kukka.
4.

Tekoälyllä tehty älytön kukka.
5.

Tekoälyllä tehty älytön kukka.
6.

Tekoälyllä tehty älytön kukka.
7.

Tekoälyllä tehty älytön kukka.
8....


Oikeat vastaukset:

1.  pioni ja iiris
2.  ruusu ja lilja 
3.  tulppaani ja päivänkakkara
4.  kielo ja pelargoni
5.  auringonkukka ja hyasintti
6.  ruusu ja lilja
7.  auringonkukka ja hyasintti 
8.  kissankello ja syreeni

Montako sait oikein? :)
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Hauska kokeilu. Aika hulvattomia yhdistelmiä. Eipä tainnut ainutkaan arvaus mennä nappiin, vaikka jokaisesta löytyi tuttuja elementtejä. Viimeinen eli kasi on minusta enemmän kuunliljan ja kissankellon yhdistelmä kuin kissankellon ja syreenin. Kakkosen ruusu & lilja näyttää muoviselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli hauska tehdä. Olet aivan oikeassa, että kasi näyttää enemmän kuunliljan ja kissankellon yhdistelmältä.

   Poista
 2. Minäkin katsoin että kakkonen on muoviruusu. Melkoisia yhdistelmiä, näistä ei ainakaan kaikkia haluaisi kasvattaa ;). Sait kokeilun kuitenkin teknisesti onnistumaan, kuten oli tarkoitus, hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nämä nyt vähän outoja ja muovisia, mutta tämä oli hauska kokeilu. Kaikkea tekyälyllä pystyykin tekemään.

   Poista
 3. Taisi mennä vain kaksi oikein. Huh, mitä hirviöitä jos sanon suoran mielipiteeni, jotenkin luonnottomia joten ihan hyvä, että ovat vain tekoälyn luomuksia. Muovisia minunkin mielestäni.

  VastaaPoista
 4. Tekoäly on hauska "leikkikalu", mutta sen avulla tehtyjä tosi laadukkaita kuvia ja videoita on nykyään netti täynnä. Tavallisen ihmisen on jo ihan mahdotonta tietää, mikä on oikea kuva ja mikä ei. Tämän osoitti sekin, että tekoälyllä luotu kuva voitti erään kuvakilpailun, eikä tuomaristo havainnut asiaan. Kuvan tekijä tunnusti voittonsa jälkeen, koska halusi nostaa ongelman esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, luin myös tuosta valokuvakilpailun voitosta tekoälykuvalla. Tekoäly mahdollistaa hauskoja kokeiluja ja sitä voi hyödyntää lähes rajattomasti. Promptaaminen on kyllä taitolaji ja oli kiva päästä sitä kokeilemaan.

   Poista
 5. :D Jopas oli vekkuleita "risteytyksiä". Taisin arvata vain yhden täysin oikein. Muita en omaan puutarhaani ottaisi, mutta kuutonen on jo ihan niillä rajoilla.

  VastaaPoista
 6. Oli hauskaa revitellä ja ohjeistaa tekoälylle mahdollisimman kreisejä yhdistelmiä. Daalian risteyttäminen ei onnistunut, se aina vaan jyräsi toisen kasvin alleen. :)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground