RUUSUJEN PISTOKKAAT.

15 syyskuuta 2015Elokuun alussa Mutamäki mustikoilla -blogin Kesätuulia kyseli, miten tämän kesäkuun blogitapaamisessa Korpijaakojen ruusutarhasta saaduille ruusunpistokkaille kuuluu. Nyt syyskuun puolessa välissä minun 11 alusta kolme on yhä hengissä. Parhaiten voi tämä nimetön yksilö. Se on joko Kesäyö, Lauraliini tai Linnanmäki.


Pieni, mutta hengissä on Toukoniitty.


Kuten myös Tove Jansson.

Istutin ohjeiden vastaisesti pistokkaat muoviruukkuihin, ilman muovipussin suojaa suoraan taivasalle. Tässä tulos. Vaan mihin nämä pitäisi sijoittaa talveksi? Kaivaa ruukut maahan? Kokeilla kellaria, jonne aion tunkea pelargonini, mutta jonka talvilämpötilasta en tiedä mitään? Istuttaa alut maahan? Kasvihuonetta ei ole.

Mites te muut pistokkaita haalineet? Mikä on tilanne ja minne laitatte selvinneet talveksi?
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Onnea, Sinulla on hengissä vielä noin monta! Mulla kaikki päättivät olla kasvamatta, harmi! Kellari tai keittiön ikkuna voisivat olla hyviä talvetuspaikkoja pikkuisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy miettiä tuota kellaria, josko saisin sinne mahdutettua.

   Poista
 2. Nolo myöntää, ettei minullakaan ole ainuttakaan enää hengissä. Mulla suurin syy epäonnistumiseen on se, että ne olivat liian märkiä jossain vaiheessa. Suorastaan lilluivat vedessä. Siirsin ne nimittäin jossain vaiheessa ulos varjoon. Ja parin päivän sateiden jälkeen niiden alusastiat olivat olleet liian kauan veden vallassa, kun en ehtinyt niitä tarkkailemaan. Nyt olisin viisaampi, pitäisin ne katoksen alla.
  Toivottavasti sinun ruususi kasvaisivat ja voitaisiin nauttia niistä edes täällä blogistaniassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin alut olivat pitkään alustarjottimella taivas alla ja aina muistaessani kaadoin vedet pois, kunnes tajusin ottaa alusastian pois, pääsi paljon helpommalla. Toivottavasti saan nämä kasvamaan, talvetus aiheuttaa kyllä ongelmia.

   Poista
 3. Niin, munkaan ei tarvi miettiä miten talvettaisin omani, heitin ruukut jo aikaa sitten kompostiin, tai siis ruukkujen sisällön:)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground