SIEMENKYLVÖJÄ.

13 syyskuuta 2015Pitkän laiskottelujakson jälkeen olen kunnostautunut puutarhahommissa. Olen pessyt ruukkuja, kynttilälyhtyjä, emalikulhoja, ämpäreitä ja vaikka mitä talviteloille laittoa varten. Olen istutellut ruukuissa olleita ja Taimiomoisiolta tilattuja kasveja. Tilannut läjän sipuleita Alankomaista, seonnut Lidlin sipuleista ja ostanut niitä ison läjän, tilannut Kukkivasta niitystä syksyllä istutettavia siemeniä, vieraillut Hyötykasviyhdistyksen Alku & Juuri -myymälässä ja ostanut sekä talvivalkosipuleita että siemeniä. Olen tehnyt siemenkylvöjä, siemenillä jotka keväällä istutettuina vaatisivat kylmäkäsittelyn.


Olen kesän aikan tullut aivopestyksi ängelmien ihanuudesta. Muiden bloggareiden, syytän etenkin Saaripalstan Sailaa ja Hernepensaskujanteen takana siintää potager -blogin Joria, mainostamana tilasin sekä keijuängelmää Thalictrum rochebrunianum että lehtoängelmää Thalictrum aquilegiifolium.


Luonnollisestikin ostan kaikkea missä on sana Japani, niinpä tilaukseen lähti myös japaninesikon Primula japonica siemeniä. Puolustuksena on sanottava, että keväällä tajusin puutarhassani olevan esikonkokoinen aukko, jota paikkasin kahdella siirtolapuutarhan taimimyynnistä ostamallani esikolla. Toivottavasti ensi keväänä myös näillä japanilaisilla. Toinen Japani-sanan sisältävä laji, jota kylvin oli kääpiöjapaninakileija Aquilegia flabellata var. pumila 'White Angel'.


Lisäksi kylvin alppipiikkiputken Eryngium alpinum -siemeniä ruukkuihin.  Suoraan maahan heittelin kirjopikarililjan Fritallaria meleagris -siemeniä. Saapa nähdä miten käy. Viime syksynä kylvin neljä eri siementä, joista vain yhdet, rohtoluppiot, itivät. Tänä vuonna tein kylvöt muoviruukkuihin, jotka ajattelin vielä myöhemmin kaivaa maansisään, josko säilyisivät paremmin.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Sinulla se vielä innostusta riittää, näin syksylläkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, lepäilin kesällä reilun kuukauden tekemättä juuri mitään. :)

   Poista
 2. Huh huh, virtaa on riittänyt melkoisesti ja tulostakin on syntynyt! Toivottavasti kylvösi talvehtivat hyvin ja ilahduttavat keväällä! Syyshommia on hyvä aloittaa ajoissa ettei kaikki kaadu päälle ennen lumentuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, laiskottelin heinä-elokuussa niin paljon, että pakko yrittää saada puutarha hyvään talvikuntoon. Sipulit odottelevat vielä istutusta ja niissä onkin sitten hommaa...

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground