ORAVANKESÄPESÄN PELAKUITA osa 4. Pikkutaimien ruukutus.

08 maaliskuuta 2017


Ruukutuslaatikko tositoimissa taas, tällä kertaa pelakuupienokaisten ruukutushommissa. Ostin Plantagenista nipputarjouksena kolme pikkutainta vitosella. Kotiintuomisina oli viisi pelargonia ja yksi verenpisara. Verenpisaraksi valikoitui Fuchsia 'Harry Gray', joka on sama jonka ostin viime vuonna ja jonka tapoin ennen joulua talvetuksessa. Ei tullut otettua selvää miten verenpisara tahtoisi talvehtia, lykkäsisin sen pelakuiden jatkoksi.


Pelakuita Plantsusta mukaan tuli kaksi 'Villetta Burgundia', olen kasvatellut näitä pari kertaa aikaisemminkin. Ekalla kerralla onnistuin saamaan ne kukkimaan mökillä ja sitten talven aikana kuolivat. Toisella kerralla molemmat kuolivat taimivaiheessa, pääsemättä ikinä mökille. Tällä kertaa toivon lisävalon, merilevaäuutteen ja lannoituksen antavat paremmat eväät jatkoon.

Lisäksi ostoskoriin laitoin taas kerran kirjavalehtisen 'Lotusland', jonka viimevuotisen juuri heitin biojätteeseen. Kirjavalehtinen riippapelargoni 'Francis Parmeter' on myös tullut viime vuonna kokeiltua, se myös luovutti aivan liian ajoissa kasvun kanssa. Valikoimasta valikoitui myös mukaan tuoksupelargoni Pelargonium x fragnans. Tai tulkitsen sen olevan, vaikka lapussa lukeekin Pelargonium graveolens 'P. Fragens'.


Samalla Plantagenin ostosten kanssa ruukutin Suvikummun Marjalta puutarhabloggajien talvitapaamisessa saamani 'Dr. Westerlundit' isompiin ruukkuihin.

Ruukutuslaatikko toimi jälleen erinomaisesti. Ei multaa lattialla tai pöydällä, kaikki kätevästi laatikossa. Laiskuuksissani en ole jaksanut tyhjentää laatikkoa mullasta, vaan olen nostanut sen pystyyn ja odottelemaan seuraavaa käyttökertaa. Siihen ei mene kauan näinä aikoina. :)Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Kaikkea kivaa siellä!
  ja tosi kätevän oloinen ruukutuslaatikko :)

  VastaaPoista
 2. Munkin pitäis siirtää Marjalta saadut pelargonit isompiin ruukkuihin, molemmat ovat alkaneet kasvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin ne näyttäis marjalta saadut olevan kasvussa, mikä on hyvin postitiivista sillä noista Plantsun aluista olen pari heittänyt biojätteeseen. :(

   Poista
 3. Mulla on myös Marjalta saadut Pelargoniat vielä siirtämättä. Ovat voineet hyvin ja lähteneet kasvuun. Toi ruukutuslaatikko on niin ihana!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground