RUUKUTUSLAATIKKO.

05 maaliskuuta 2017Tilasin loppukesällä isältäni tälläisen kätevän ruukutuslaatikon. Idean ja ohjeen löysin japanilaisesta Gardening DIY Guide -kirjasta, jonka ostin viime kevään reissultani. Pitääkin esitellä kirja jossain vaiheessa täällä. Tykkään kirjan pienistä näpertely puutarhaideoista. :)

Sitten takaisin laatikkoon. Laatikko on tehty vanerista, joka on käsitelty puutarhakalusteille tarkoitetulla öljyllä/maalilla. Mustana se on myös erityisen kaunis tausta kuvaukseen. Isä sai sen valmiiksi puutarhakauden päätyttyä, enkä ennättynyt käyttää sitä kesäpesällä lainkaan. Onneksi muistin ruukutuslaatikon olemassa olon, kun aloitin multahommat kotipesässä ja hain sen tänne kotiin.On muuten kätevä! Tälläiselle suurpiirteiselle ja vähän sottaavalle laatikko on pelastus. Mullat pysyvät {ainakin melkein kaikki} laatikossa, josta ne on helppo imuroida tai kaataa biojätteeseen. Ennen ruukuttelin siellä missä oli tilaa ja sitten siivoilin ympäristöä mullasta. Nyt vain raivaan tilan laatikolle, puuhastelen eikä siivoukseen tarvitse käyttää enää aikaa. Kätevää ja ihanaa tälläiselle siivouksen välttelijälle. :)


Nyt ruukutuksen kohteena oli Viherlandiasta ostettu pelargoni 'Mosaic Purple', Plantagenista ostettu verenpisara 'Harry Grey', jonka myös samalla latvoin ja kaksi viherkasvia. Ruukut ostin UDUMBARAsta. Ne ovat suomalaisesta savesta Helsingin Kalliossa käsityönä tehtyjä, tykkään niiden uniikista ulkonäöstä - ei ole kahta samanlaista. Lisäksi lähituotanto ja suomalainen käsityö ovat aina suosittavia asioita. Sain kaupan päälle ostamani kahden ruukun lisäksi yhden pienemmän, äytössä olleen, joka oli jo ihanasti alkanut patinoitumaan. Lisäksi sain mukaan palasen rikki menneestä ruukusta, josta naputtelin vasaralla salaojitusta ruukkujen pohjalle.

Olikin noin pari tuntia tilanne, kun kaikki kodin kukat olivat ruukutettuja, sitten jostain tupsahti kaksi viherkasvia lisää. :) Mistä niitä oikein tulee?Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Tommosen ruukutuslaatikon mäkin haluan... Täytyy alkaa miehelle puhumaan heti niin ehkä vuoden päästä se sen tekisi:)) Mulla on vielä mullan vaihdot kesken, täytyy jatkaa tänään. Eilinen meni kun ruukutin niitä pelakuita. Tänä aamuna tilasin siemeniä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottamasti ottaa puheeksi ja pyytää kauniisti! :) On nimittäin aivan älyttömän kätevä. Helpottaa koulimispuuhiakin...

   Poista
 2. Kätevä laatikko ja myös kaunis katsella. Tuollainen olisikin tarpeellinen. Tosin voisin ottaa hiukan isompana, kun ruukutushomma tuppaa aina laajenemaan.
  Niinpä, mistä kummasta niitä ruukutettavia oikein tupsahtelee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Laatikkoni on tehty japanilaisohjeen mukaan ja siellä kaikki tuntuu olevan pientä ja söpöä. Tämä sopii pieneen asuntooni ja pieneen puutarhaani. Jos on tilaa, niin isompi on aina parempi!

   Poista
 3. Voi että miten hieno ja kätevä, olen tähän saakka muka selvinnyt sanomalehtien kanssa mutta olisihan tuolainen ihan mahdottoman hieno esim. kasvarissa! Ihana omistaa taitavia mieshenkilöitä lähipiirissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ehdottomasti kätevä myös kasvarissa! Sama homma on ollut minullakin, sanomalehtien päällä ja sitten on aina multaa lattialla, vaikka kuinka varoisi sotkemasta. Kyllä, isäni on ihan huippu! Tekeillä on lisää juttuja puutarhaani. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground