UNELMIEN VILJELYLAATIKKO.

26 maaliskuuta 2017


Turun Messukeskus etsi bloggaajia toteuttamaan Piha & Puutarha -messuille Unelmien viljelylaatikkoaan. Innostuin oitis ja onnekkaasti tulin myös valituksi yhdessä blogien House No 465, Mama's garden ja Puutarhassa kanssa. Pohjan eli viljelylaatikot ja mullan tarjoaa Kekkilä. Istutukset tehdään Kekkilän tummapintaiseen viljelylaatikkoon, joka on aivan älyttömän tyylikäs sormiliitoskulmineen. Kasvit tai minun tapauksessa lähinnä kukat tarjoaa FLÖR kukka & puutarha.

Unelmien viljelylaatikko - ensimmäisenä ajatuksena tuli, että unelmieni viljelylaatikon tulee olla jotain hyvin "minua". Tovin mietittyäni minulla oli kolme ajatusta, joista kaksi pääsi jatkoon. Se kolmas, hylätty versio, oli vanhanaikaiset perinneperennat. Siirtolapuutarhuroinhan vanhassa puutarhassa, jossa on vanhastaan vanhoja, perinteisiä - myös hyvin kestäviä - kasveja.
Ensimmäinen ajatus oli pelargoneja! Paljon - erilaisia - pelargoneja! Iso laatikollinen pelakuita, voiko olla mitään ihanempaa? Rakkauteni tätä mummokukkaa kohtaan ei taida olla enää mikään salaisuus, joten toitotetaan sitä rakkautta myös messuvieraille. :) FLÖRin yhteyshenkilön, Anninan, kanssa juteltuani päätin lisätä istutukseen myös muita ihanuuksia, hortensiaa tuomaan korkeutta, laventelia ja jouluruusuja. Eri sävyissä pinkkiä, vaaleanpunaista, liilaa ja valkoista, niistä on toinen laatikkoni tehty.
Toiseen laatikkoon tulee toisen suuren rakkauteni tunnelmaa ja myös aivan toisenlaista maailmaa. Ei ole tainnut myöskään rakkauteni Japania ja japanilaispuutarhoja kohtaan jäädä salaisuudeksi. Olen jo monta vuotta rakentanut pientä japanilaistyyppistä nurkkausta palstalleni, joten tiesin heti mikä olisi ehdoton laatikon komistus - tietenkin upea japaninverivaahtera. Suunnitelmassani vaahteran kavereina on erilaisia heiniä ja ruohoja, messukeskuksen toteutuksessa jotain muuta. :) Tule messuille katsomaan mitä.

Muistathan, että edellisessä postauksessani on messulippuarvonta.


*Yhteistyössä Turun Messukeskus, Kekkilä ja Flör.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Upeat suunnitelmat. Etenkin tuo pelargonialaatikko on makuuni.

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Minäpä tulen ihan henkilökohtaisesti katsomaan toteutustasi.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan. Kuulostaa aivan loistavilta suunnitelmilta.

  VastaaPoista
 4. Loistavia suunnitelmia!
  Pelkkä pelargonilaatikko olisi ollut kyllä ihana, mutta varmasti on hyvä, että laatikosta tulee monipuolinen. Ja tuota japskilaatikkoa odotan erityisen innolla.
  Laita sitten paljon kuvia tänne blogiin, niin mekin jotka emme pääse paikan päälle, pääsemme ihastelemaan lopputulosta.
  Katsoin muidenkin bloggareiden ideat, kokonaisuudesta tulee todella hieno ja inspiroiva. Jo nämä kuvatkin olivat sitä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Varmasti otan paljon kuvia ja blogiinhan ne päätyvät. :) Olen tosi innoissani, varsinkin, kun keksin niin "omat teemat" laatikkoihin.

   Poista
 5. Hienolta kuulostaa! Minäkin mietin aluksi, että toinen laatikko olisi voinut olla romanttinen pelakuu laatikko. Ja japani-aihe on loistava. Sun laatikoista tulee upeet!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Alueesta tulee kyllä hieno. Toivottavasti ehdittäisiin nähdä jo torstaina.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground