VIHERLANDIA.

01 maaliskuuta 2017


Kun viikon takainen puutarhabloggaajien talvitapaaminen ei riittänyt! Piti sitten lähteä seuraavalla viikolla Viherladiaan, Jyväskylään. :)Totuuden nimissä on kerrottava, että retken pääkohde oli kuitenkin Suomen käsityön museon Dora Jung - Pellavan kuvittaja -näyttely. Dora Jung oli suomalainen tekstiilitaiteilija, joka toimi viidenvuosikymmenen ajan taidekäsityöläisenä ja tekstiiliteollisuuden suunnittelijana. Oli huikeaa nähdä Jungin kutomossa tehtyjä taidetekstiilejä ihan läheltä, samoin kuin erityisesti Tampellalle suunniteltuja damastimalleja. Tekstiilisuunnittelijan koulutukseni se siellä takaraivossa kolkuttelee ja saa innostumaan. Tekisi mieli itsekin tarttua kangaspuihin. :)Kiersin toki pari kirppistä keskustassa, mutta ilman ostoksia. Sitten suuntasin linja-autolla Viherlandiaan. Visiittiä hieman varjosti tietoisuus, että puutarhalla oli aikaa viettää karvan alle tunnin verran. En oli ikinä parhaimmillani kiireessä ja kun mielessä on koko ajan että pitää ehtiä bussiin, jotta ehtii junaan, juoksin Viherlandian varmaan kolme kertaa ympäri puolihuolimattomasti, enkä pystynyt kunnolla keskittymään.Sisääntulossa oli kausikukkia, tällä hetkellä helmililjoja ja narsisseja. Sitten jatkui pöytätolkulla viherkasveja ja kaktuksia.


Suurimman vaikutuksen teki mahtavat ruukkuvalikoimat värijärjestyksessä. Olin lähtenyt reissuun toiveissa löytää punasaviruukkuja. En halua niitä perinteisiä markettiruukkuja, niitä on kyllä kotona, mutta haluaisin sekaan jotain ehkä vähän koristeellisempaa tai korkeampaa tai jotenkin vain erilaista. Vaikka ruukkuja oli hyllytolkulla punasavisia löytyi vain niitä perinteisiä. Ja sitten amppeliversioita. Myönnettäköön, että ostin sellaisen isohkon (ja painavan) amppeliruukun, vaikka se ei nyt tuonut helpotusta ruukkutuskaani. :)


Valikoimissa oli myös runsaasti koreja, koriste-esineitä, tilpehööriä, työvälineitä, siemeniä, pelargoninpistokkaita {!!!}. Olisi ollut myös Iittala Outlet, mutta jätin sen kokonaan väliin. Postini yhteydessä on Iittalan myymälä, entinen Outlet ja tiedän kokemuksesta, että sieltä ei juuri tee mitään halpoja tai erikoisuus löytöjä.


Olen käynyt Viherlandia viimeksi reilut kymmenen vuotta sitten ja muistin paikan paljon suuremmaksi. Kukkien osuus oli ehkä hienoinen pettymys, varsinkin Viherpaja käynnin jälkeen. Viherlandiassa oli paljon enemmän peruskasveja, kun taas Viherpajassa erikoisuuksia ja harvinaisuuksia {ja trendihömpötyksiä}. Sisustuspuoli oli yllättävän iso, Jyväskylässä ei taida olla muita sisustusputiikkeja? En ainakaan keskustassa kulkiessani törmännyt yhteenkään.

Hiplailin siemenrivistöjä, mutta pystyin olemaan {vieläkin} ostamatta. Sain oltua ostamatta kasvejakin, yhtä pelargonin taimea lukuunottamatta. Amppeliruukun ja pelakuun lisäksi ostin vain pullollisen pelragonilannoitetta. Aika hillittyä! :)Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Aika hillittyä! :)
  Mahtavat nuo ruukku- ja korivalikoimat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eikö? Itsekin ihmettelin. Varmaan edellisviikon Viherpaja vierailu vähän vaikutti. Nuo ruukku- ja korivalikoimat olivat hengästyttävät. harmi vain, ettei sellaisia erikoisempia punasaviruukkuja ollut.

   Poista
 2. Ihailtavaa itsehillintääå :DD
  Edelliskesänä mekin käytiin työkaverin kanssa Viherlandiassa monen vuoden tauon jälkeen. Sisustustavaraa siellä tosiaan on nykyään paljon. Huonekasveja ei ole hirveän paljon, mutta me olimme kesällä ja silloin kesäkukkia oli melkoisen valtavasti (vielä heinäkuussakin) puu- ja pensasvalikoimat olivat myös hienot, perennaosasto vähän vaatimattomampi. Ihan kiva paikka kuitenkin, varsinkin kun poikettiin siellä matkalla Leivonmäelle, Tommolan tilalle. Se taas olikin tavattoman hurmaava paikka ja perennavalikoimaa riitti :)
  Aurinkoista maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylitin itseni! :)

   Ja siis onhan se viherkasvivalikoima suuri verrattuna kukkakauppoihin tai marketteihin, mutta jotenkin muistelin ja kuvittelin sen olevan suurempi. Olisi kiva käydä siellä kesälläkin. Pitääkin suunnitella seuraavaa reissua, jäi käymättä Alvar Aalto -museossa ja treffaamatta ystävää, joka oli karannut perheensä kanssa lomalle Thaimaahan.

   Ihanaa maaliskuun jatkoa ja rapsutuksia kisuille!

   Poista
 3. Viherlandia on valitettavasti supistanut huonekasvivalikoimaansa ja nyt yksi iso tila näyttää olevan lähinnä varastona. Minä kävin siellä edellislauantaina kierreltyäni ensin keskustan sisustusputiikit :) Minä tykkään fiilistellä supistetussakin Viherlandiassa, joten vajaa tunti olisi kyllä aivan liian vähän. Vähän niin kuin maistelisi herkkuja ja kääntyisi sitten herkkupöydän ääreltä pois ;) Minulla menee monta tuntia ja ymmärrän hyvin, ettet pystynyt keskittymään oikein mihinkään.

  Kiva kun tulit blogini lukijaksi! Toivottavasti viihdyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin voinut viettää siellä pidempääkin ja kahvitella välissä, mutta onneksi ehdin edes vähän kiertää siellä. Nyt piti nopeasti kiertää, että ehtii nähdä kaikki, mutta silleen hätäisesti. Kiire ei sovi minulle lainkaan, kun tykkään aina olla ajoissa. :) Ilmeisesti Jyväskylään on myös tullut Plantagen, olisikohan se vähentänyt kasvivalikoimaa?

   Lämpimästi tervetuloa blogini lukijaksi!

   Poista
 4. Ihana paikka! En tajua, miten tuolta pääsisi jotenkin ulos ilman miljoonaa kasvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä edelleen ihmettelen, miten tulin vain YHDEN pelakuun kanssa kotiin. Varsinkin, kun siellä oli nipputarjous 3 pelakuupistokasta kuudella eurolla ja mä ostin vain yhden. YHDEN! :) Olikohan mulla kuumetta tai jotain...

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground