KESÄKUKKIA osa 2.

08 kesäkuuta 2017


Ei mennyt kesäkukkaostokset ihan niin kuin suunnittelin. Lähdettiin ostamaan Muhevaisesta kuolleen jalosyreeni 'Andenken an Ludwig Späth'in tilalle samanlaista. Sellainen löytyi ja se ostettiin, mutta ennen kuin pääsin pihan perälle syreeniä valkkaamaan piti vähän kierrellä. Siinä kiertelyn lomassa löytyi muutama perenna, rukola ja viinisuolaheinä. Ja niitä kesäkukkia.Sorruin sitten taas kokeilemaan suklaakosmosta, tämä on nyt kolmas kerta ja toivottavasti toden sanoo. Tykkään sen väristä ja olemuksesta, mutta suklaakosmokset eivät tunnu viihtyvän kesäpesällä. Innostuin myös heinistä ja pitkään arvoin kahden erilaisen välillä, päädyin lopulta koristehirssi 'Rubrum'iin.


Poimin matkaan myös puutarhan viimeisen dianan, se vain oli pakko saada kun oli niin söpöt pienet vaaleanpunaiset kukat. Ajatus roikkuvasta kukasta ei vain jättänyt minua rauhaan. Ihan viimeisenä nappasin matkaan kaksi tummanpuhuvaa käärmeenpartaa 'Nigrescens'iä. Käärmeenparta on talvenarka perenna, jonka ajattelin istuttaa syksymmällä maahan.Istutin suklaakosmoksesta, dianasta ja käärmeenparroista ruukullisen ja koristehirssin istutin erilliseen koriruukkuun. Olen koonnut mökin edustalle ruukkutpuutarhan, joka on aika tummavoittoinen, aika trendikäskin väreiltään. Jalopelargonit eivät oikein käy värien puolesta yhteen ja niille on etsinnässä joku muu paikka. Kokeilin etsiä kahdelle seinustan japaninvaahteralle istutuspaikkaa, mutta vielä sitä ei löytynyt puutahan puolelta. Ja hyvä niin, sillä ruukkupuutarhani näytti heti paljon valjummalta, kun korkeat kasvit vietiin pois.

Mutta hei, en ostanut y h t ä ä n  pelargoni, vaikka niitäkin oli runsaasti myynnissä! ;)Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sävyt ja koko ruukkupuutarha! <3
  Suklaakosmos on niin kaunis. Sitä vois yrittää muyös talvettaa. En ole tosin kokeillut itse vielä koskaan.
  Mä sain eilen vihdoin kaikki omat pelakuutalvetukset paikoilleen. Tuli mieleen varmaan ekan kerran, tarviiko näitä olla tosiaan näin paljon... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Pitääkin kokeilla talvetusta, jos siis saan suklaakosmoksen selviytymään kesästä. Kiitos vinkistä! Mulla on vielä yhdeksän pelargonia kotona ja kyllä, sama on käynyt itselläkin mielessä ja nyt on kotona ikkunoilla tyhjää. :)

   Poista
 2. KAunis kukka tuo suklaakosmos. Toivotaan, että kolmas kerta onnistuu..:)

  VastaaPoista
 3. Mä olen nyt kaksi päivää istuttanut parvekkeen pesun ja järjestelyn lomassa kesäkukkia, jotka eivät tunnu loppuvan millään. Hyvin samannäköisiä valintoja täälläkin: tummaa, purppuraa, heinää ja hirssiä. Suklaakosmos multa puuttuu ja tummia petunioitakin voisin ottaa lisää. Ihanat kesäkukat sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikuttaa sulla olevan hyvä maku kesäkukkienkin suhteen! ;)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground