PELARGONIPÄIVIEN PELAKUUT.

19 kesäkuuta 2017

Sormipelargoni | Pelargonium 'Good Vibration'
Tajusin just, että kaikki kuvatodisteet huhtikuisesta puutarhalomaostoksista lepäävät tietokoneen työpöydällä. Luultavasti ketään ei kiinnosta mitä hullu pelargoninainen on kaksi kuukautta sitten ostanut, mutta listaanpa nämä kaunokaiset tähän itselleni. :) Ja jaan ostokset kahteen osaan, ettei tule liikaa pelargonitaimia kerralla.

Ensiksi esittelyssä Rinkin Puutarhalla olleiden Pelargonipäivien saalis. Minulla kävi tuuri keväällä, kun voitin Pelargonitaivas-blogin arvonnassa itselleni pelakuita. Blogi on Rinkin Puutarhan omistajan Tiina Niittysen blogi, josta löytyy valtavsti pelargonitietoutta ja Rinkin Puutarhan nettikauppa. Lunastin voittoni päivllä ja Tiina nappaili myyntipöydästään minulle kaikenlaisia herkkuja.

Koristelehtinen ruusunnuppu | Pelargonium 'Brightstone'

Koristelehtinen | Pelargonium 'Madame Salleron'

Koristelehtinen | Pelargonium 'Wilhelm Languth'

 Vanhan ajan kotipelargoni | Pelargonium 'Drottning Ingrid'

Kotipelargoni | Pelargonium 'Prinsesse Marie'

Tulppaanikukkainen ruusunnuppu | Pelargonium 'Prins Gustav'

Luonnonlaji | Pelargonium alchemilloides
Ostin myös Tiinan pöydästä yhden pelakuun, rennon letkeän luonnonlajin, Pelargonium alchemilloidesin. Aika laiha saldo, vaikka tarjolla oli kaikkea, tila vain on pieni päiville tulleille ihmisille, etten pystynyt keskittymään ostoksiin tarpeeksi. {ja piti säästellä vähän rahaakin Tukholman messuille.}

Pelargonium nanum
Lisäksi ostin kaksi pienen pientä luonnonlajipelakuuta, Pelargonium nanum ja australen. Ne löytyivät Suomen Pelargonyhdistyksen puheenjohtajan, Auli Ketolan pöydästä. Pelargonit ovat hänen omia siemenkasvatuksiaan.

Pelargonium australe
Tämä pikkuruinen australian villipelargoni on punaisin kukin kukkiva versio. Ennestään kokoelmastani löytyy valkokukkainen, joka on nyt talvehtinut kaksi kertaa ja odotan sen vihdoin tekevän kukkiakin. Tällä pienellä on vielä tekemistä samoihin mittoihin päästäkseen.

Seuraavassa postauksessa Tukholman ja Helsingin messujen saaliit. :)
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Aikamoisia herkkuja!
  Eilen katselin omia pelaguitani, jotka hiukan kärsivät alkukesän kylmyydestä. Vein ne sittenkin liian aikaisin ulos, enkä suojannut harsolla. Ovat kuitenkin elossa ja nuppujakin runsaasti. Pelaguitani katsellessa mietin, että joko pian alkaisi tulla postauksia pelargonien kukinnasta, kun aika moni kuitenkin kertoi niitä runsaasti kevään aikana keränneen ja kasvattaneen. Niitä kukkakuvapostauksia siis odotellessa toivotan sinulle mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama hooma, vein omani useassa erässä ulos, mutta jokainen erä taisi saada kunnolla kylmän kauden osakseen. Nyt sitten jurovat, toivottavasti tästä lämpeää ja pelargonit toivuvat muutosta.
   Hyvää juhannusta teillekin!

   Poista
 2. Hei kyllä kiinnostaa! Tosita erää odotellessa ja sitten tietysti kasvamisen myötä lisää kuvia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Toivottavasti saan myös ne kukkimaan, jotta saisin kuvia blogiin myös kukista.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground