TULPPAANIHURMOSTA.

05 kesäkuuta 2017

 


Tulppaaneja, tulppaaneja. Pitkään jatkunut viileys on onneksi pitänyt tulpaanit pitkään kukassa. Suosikkini, karkkiraitaiset 'Carnaval de Nice' ovat jaksaneet kukkia pitkään ja ihastuttaa. Olen istuttanut niitä jo muutamana vuonna ja aion niin tehdä ensi syksynä. Tekisi mieli lisätä joukkoon jotain valkoista, hyviä ehdotuksia?


Ei kovin kummoinen kuva Tulipa hageri 'Little Beauty'sta, mutta muistiksi itselle, että niitä on kasa siinä karviaisten ja kirsikan välissä. Ja nättejä ovat. Näidenkin määrää voisi lisätä.
Tämän vuoden tai oikeastaan viime syksyn suuri onnistuminen on ylläoleva sekotus. Ihan itse tehty. Kuvat eivät anna oikeutta, kuinka kauniilta näiden viiden tulppaanin yhdistelmä oikeasti näyttää. Tilasin kaikki sipulit Alankomaista ja tyhjensin sipulipussit koriin, hellävaraista ravistelua ja sitten kaadoin maahan ja istutin ne. Yhteensä sipuleita oli 80 kappaletta ja se riitti noin parin metrin alalle pitkään kukkapenkkiin.
 
Istutuksessa on sekaisin kerrottuja 'Black Hero'a, 'Copper Image'a, 'Uncle Tom'ia, kaksiväristä Triumh-tulppaani 'Slawa'a ja ripsureunaista 'Labador'ia. Lisäksi kyseisessä kohdassa kukkapenkkiä sattui myös olemaan puutarhan vanhaa kirkkaanpunaista tulppaanikantaa, joka sekään ei näyttänyt hassumalta joukon keskellä. Kirkkaanpunaiset tulpaanit aloittivat ensimmäisinä kukinnan ja nämä uudet sitten vähän eri tahdeissa seuraavat. Näitä todellakin lisää ensi vuonna!Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


14 kommenttia:

 1. Todella upea sekoitus tulppuja! Värimaailma niin kaunis, tykkään kovin!

  VastaaPoista
 2. Mä oon kanssa suunnitellut, että syksyllä pitää ehdottomasti istuttaa lisää tulpaanin sipuleita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti, vaikka onkin mielestäni aika ärsyttävää puuhaa, mutta keväällä sitten onnittelee itseään vaivannäöstä. :) (jos tulput suostuvat kasvamaan suunnitellusti)

   Poista
 3. Kaunista!
  Tykkään tuosta karkkiraitaisesta Carnaval se Nicesta. Istutin sitä toissa syksynä ja nyt nousi siitä satsista muutama, mutta ei enää samalla tavoin kerrottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carnava de Nice on kyllä herkku, olen joka syksy istutellut lisää, kun ei ne oikein tunnu kukkivan kuin kerran.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground