RUOTSIN TULIAISET JA HELSINGIN MESSUJEN OSTOKSET.

25 kesäkuuta 2017

Luonnonlaji, männyntuoksuinen | Pelargonium denticulatum
Ennen kuin ehdin juhannuskuviin, katsaus Tukholman ja Helsingin messujen tuliaisantiin. Tukholman messujen pelargonitarjonta oli huikeaa ja taisin mennä vähän sekaisin siellä kaikkien ihanuuksien kanssa ja tulin kotiin osittain ehkä kummallisten valintojen kanssa. Näin jälkikäteen. 

Koko messujen avaava ostos oli männyntuoksuinen luonnonlaji Pelargonium denticulatum. Taimen ostin paikallisen pelargoniyhdistyksen osastolta. P. denticulatumia kohtasi kirvahyökkäys ja toivon sen nyt toipuneen ja jaksavan kasvaa kesäpesä-olosuhteissa.

Pelargonium 'Brocade Cherry Night'

Pelargonium 'Brocade Salmon Night'
En tajua mikä minuun iski, kun oli pakko saada sekä 'Brocade Cherry Night' että 'Brocade Salmon Night' Pelargonfönstretin osastolta. Olihan ne uutuuksia ja kauniita koristelehtisiä, mutta silti... En tajua. Kukkivat yllättäen kirsikan ja lohenpunaisilla kukilla.

Riippapelargoni | Pelargonium pelatatum 'PAC Tom Cat'
Samalta ständiltä sain napattua itselleni vihdoin ja viimein 'PAC Tom Cat'in. Jee! Ihan parhautta, kun tätä en saanut Van der Velden tilauksen mukana, vaan oli juuri tämä jätetty tilauksesta pois, vaikka juuri tämän takia tein sen tilauksen ja löysin koko paikan...

Tuoksupelargoni, porkkanantuoksuinen | Pelargonium' Sweet Mimosa'
Samalta osastolta oli pakko ostaa mukaan porkkanantuoksuinen 'Sweet Mimosa'. Näin jälkeenpäin guuglaillessani 'Sweet Mimosan' sanotaan muilla sivustoilla tuoksuvan ruusulta...

Tuoksupelargoni | Pelargonium 'Fragrans Variegatum'


Suklaapelargoni | Pelargonium quercifolium
Toiselta pelargoniständiltä, Niklasdams Trädgårdin osastolta löysin hauskan pieni- ja kirjavalehtisen tuoksupelargoni Pelargonium 'Fragrans Variegatum' ja suklaapelargoni Pelargonium quercifolium. Osastolla olisi ollut vaikka mitä herkkuja, seisoin pitkään luonnonlajien edessä osaamatta päättä mitä haluaisin. Yksi sellainen kippuralehtinen jäi mieltä kaivelemaan.

Olen selvästi innostunut tänä vuonna luonnonlajeista ja voisi olla hyvä keskittyä keräämään vain tiettyjä, koska tilaa {ja rahaa} on rajallisesti. Luonnonlajeissa on mahtavasti erilaisia lehti- ja kukkamuotoja, niitä helposti edes tunnista pelargoneiksi. Toisaalta tykkään koristelelhtisisitä ja tuoksullisistakin...

Näiden kuvattujen lisäksi ostin vielä kaksi pelargonia, Bloem:n osastolta isoISON Pelargonium tomentosum:n, mahtavassa sammaloituneessa punasaviruukussa. P. tomentosum on ihanan karvainen keijupelakuu mintuntuoksulla. Lisäksi ostin Pelargonfönstretin osastolta rakkaus- eli kärlekpelargon 'Calliope Dark Red'in. Toin sen tuliaisena poikaystävälleni. ennen reissua olin vitsaillut tuovani hänelle tuliaiseksi oman pikkupelakuun ja kun sitten näin kyltin, jossa mainittiin kyseisen pelakuun olevan kärlekpelargon oli valinta tehty. Kyseinen yksilö on edelleen hengissä ja majailee poikaystävän työpaikalla.

Koristelehtipelargoni | Pelargonium 'Nekita Salmon'
Koristelehtipelargoni | Pelargonium 'Melosilver'

Koristelehtipelargoni | Pelargonium 'Nekita Salmon'

Koristelehtipelargoni | Pelargonium 'Melosilver'
Sitten Helsingin puutarhamessujen ostoksiin. Oli aivan poikki reissusta, olin tullut edellisenä päivänä kotiin ja heti päätynyt kesäpesälle puuhiin. Olin väsynyt, enkä jaksanut hirveästi keskittyä messuihin ja niinpä ostokset messuilta jäivät vähäisiksi {ehkä hyvä niin :)}. Ostin Peltolan puutarhan osastolta {taas} koristelehtipelargoni 'Nekita Salmon'in ja kuolleen 'Melosilver'in tilalle uuden. Sain molempia lajeja toiset kaupan päälle. 

Lisäksi ostin tuoksupelargonin, jonka siinä väsymyskoomassa luin tuoksuvan hunajalle. Enpä tiedä enää, miltä tuoksuu. lapussakaan ei sitä kerrota. :) Molemmat 'Melosilverit' ovat jo kuolleet, näkyy jo kuvita, että ilmeisesti taimia on messuilu verottanut, eivät näytä kovinkaan hyväkuntoisilta kuvissakaan.

Tuoksupelargoni, männyntuoksu | Pelargonium odoratissimum 'Pino' 

Helsingin messuilta sain myös mukaani ihanan Katinkanssa Katin minulle ostaman tuoksupelargoni 'Pino'n. Jännät lehdet ja männyntuoksu. Miten yksi kukkalaji voi tuoksua niin monelle muulle kasville? Kysyn vaan! :)Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Mä en kestä, mitä aarteita! <3
  Välillä sitä hurahtaa itselle ihan poikkeuksellisiin juttuihin, mutta ne saattavat ajan ollen tulla kaikkein rakkaimmiksi aarteiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eikä ookkin! <3 Vielä kun osaisi hoivata niitä ja saisi kukkimaan...

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground