MÖKKI JA PALSTA KESÄKUUSSA 2017.

26 kesäkuuta 2017

 
Meinasin unohtaa kuukauden kuvat ihan tyystin. Piti kuvata viikko sitten sunnuntaina, mutta olin liian väsynyt kompostin käännön ja kitkemisen jäljiltä ettei edes käynyt mielessä. Korjasin tilanteen juhannuksena ja kuvasin aattona setin kuvia. Ja vähän enemmänkin, toivottavasti saan blogiinkin asti.


Toinen palstan alkuperäispioni kukkii, kun tarkastelin tätä ja aiemmassa postauksessa punaisen tuolin vieressä kukkinutta pionia, totesin niiden lehtien olevan erilaiset. Hyvä huomio näin niin kuin kuuden kukinnan jälkeen... Olen sitä tuolin vieruskaveria yrittänyt siirtää tuon ylläolevan kaveriksi, mutta eipä se ole vielä siirtynyt. Pitänee luovuttaa ja istuttaa vaikka kaveriksi toinen pioni. Niitä ei voi koskaan olla liikaa.


Hyötymaalla valkosipulit ja potut voivat hyvin. Taimina ostetut latva-artisokat ottivat vähän nokkiinsa touko-kesäkuun alun kylmistä säistä, mutta ovat sittemmin terhakoituneet ja lähteneet kasvuun.Alppikärhö Clematis atragene 'Purple Dream' on levittäytynyt köynnöskaareen vuosi vuodelta. Toisella puolella kasvua vasta harkitsee tarhaviinikärhö Clematis viticella 'Purpurea Plena Elegans'.


'Purple Dream'in toisella puolella, naapurin aitaa vasten on aikaisemman palstalaisen istuttama tarha-alppikärhö Clematis Alpina 'Albina Plena', joka kukkii runsaasti, kuten joka vuosi. Ihania rimpsuhelmoja molemmat alppikärhöt.Kasvihuonekaapin yhdessä tomaatissa on jo vihreitä raakileita, kaksi vasta kukkii. Chilissä ei vielä näkynyt kukkia. Kaapin alaosa on tyhjillään, kun tuli pieni mittavirhe tehtyä kaapin kanssa. Mittasin sen mahtuvan hyvin paikoilleen, mutta enpä tajunnut huomioda ovien avautumista. Ne nimittäin saa vain raolleen, vastassa on n. 20 senttiä korotettu kukkamaa ja rajausreunaa. Aika epäkäytännöllistä. Isotähtiputki Astrantia major 'Ruby Wedding'Pari vuotta sitten vadelmapusikosta löydetty köynnöskuusama nauttii uudesta paikasta kukkimalla runsaasti. Vanhallekin paikalle jäi vielä kuusamaa, joka kyllä kituuttaa tähän verrattuna.


Enemmän on enemmän ja ennemmin överit kuin vajarit, ainakin ruukkupuutarhani pelargonihommissa. :) Nämä raukat ovat joutuneet palstan varjoisemmalle puolella, kun paikkaa auringossa ei ole kaikille tarjota.
Vähän on kukinta aiempia vuosia myöhässä, mutta toivottavasti sitä sitten riittää pidemmälle syksyyn.

{2016{2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


11 kommenttia:

 1. Voi että kun on kaunista! Ihanaa. Rehevää, värikästä, kauniin väristä, romanttista, kiehtovaa. Joka kuvassa ja joka nurkassa tuntuu olevan niin paljon katsottavaa. Nämä postauksesi ovat minilöytöretkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Saila! Itse sitä näkee vain joka nurkassa tekemistä ja rikkaruohoja. :)

   Poista
 2. Oletko jo koettanut korottaa kasvihuonekaappia? Siis laittaa sen alle jotain, jotta myös ovet ovat korkeammalla?

  Paljon kaikkea olet saanutkin mahtumaan tontillesi. Pelargoni kokoelmasi on aika mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, saattaa tulla mökin katto vastaan - kaapin yläikkuna aukeaa ylöspäin ja se nopeasti osuu mökkiin, rakenukksella ei ole hirveästi korkeutta. :) Pientä korotusta voisi koittaa.

   Juu ja lisää pitäisi saada mahtumaan!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihania kerrattuja rimpsuhelmoja nuo molemmat alppikärhöt!
  Ja muutenkin jo tosi rehevän näköistä, vaikka kesä onkin hieman myöhässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on ollut viime päivinä aikamoinen ryöpsähdys. Valitettavasti myös rikkaruohojen kasvun kanssa...

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground