HEINÄKUUN ALUSSA OLIVAT KUKASSA.

20 heinäkuuta 2017


Tässä on luvassa pitkä postaus viikko sitten kukassa olleista. On ollut sen verran paljon muutakin asiaa blogissa jaettavaksi, siksi kuvat vähän viiveellä.Kuusi vuotta sitten palstan ostaessani tämä köynnöshortensia Hydrangea petiolaris oli pieni maata myöten menevä kasvi. Äitini tunnisti sen heti ja kertoi sen kaipaavan kiipeilytelinettä. Se sille hommattiin ja nyt alkaa köynnöstuki käydä matalaksi. Köynnöshortensia on ärsyttävästi istutettu puoli metriä palstan rajasta ja köynnöstuen taakse jää pimeä hukka-alue. Siellä temmeltää lähinnä vuohenputket. Alkukesästä taisin viskoa sinne auringonkukansiemeniä, mutta köynnöshortensia ja toisella puolella naapurin omenapuu varjostavat, eikä sieltä mitään minnekään näy.


Puutarha-apulainen tarkastamassa keijunkukkien Heuchera tilanteen. Vähän ovat kärsineet talvesta, mutta taitavat kaikki olla hengissä.


Tähtiputkia Astrantia ei voi olla liikaa! Etualalla 'Abbey Road' ja taustalla 'Ruby Wedding'. Näyttävät tosin ihan samanlaisilta.


Myöskään luppiota ei voi olla liikaa, tämä on muistiinpanojeni mukaan hurmeluppio Sanguisorba menziesii.


Tämän neidonkurjenpolven Geranium sanguineum 'Striatum' muistan ostaneeni, kun Riina suositteli sitä blogissaan. :)Vaaleanpunainen palavarakkaus Lychnis chalchedonica 'Carnea'. Sellainen perinteinen kirkuvanpunainen palavarakkaus oli palstalla, mutta viime vuonna se hävisi. Harmi, se on sellainen mummokasvi, joka kuuluu olla siirtolapuutarhassa. Tuon vaaleanpunaisen olen ostanut muutama vuosia sitten.


Tämä on lehtoakileija Aquilegia vulgaris 'William Guinness'. Sinnikkäästi se kukkii joka vuosi yhdellä säälittävällä kukalla. Ihmettelen vaan, miten nämä muka leviävät ongelman lailla? :) Tämä ainakin saisi vähän levitäkin.Mökin edustalla on valtava valamonruusu Rosa 'Splenders', se kätkee sisuksiinsa myös pienemmän tummanpunakukkaisen ruusun, joka kukkii aina vähän myöhemmin. Ruusu on kaunis kun se kukkii, mutta muuten se on tuollainen valtava piikkinen pöheikkö - ei mikään kaunistus. Valamonruusu tekee lisäksi paljon juurivesoja ja niitä saa olla jatkuvasta poistamassa nurmikolta ja kukkapenkeistä.


Puutarhan alkuperäiskasvistoa oleva akileija, tämäkään ei riesaksi asti ole siementänyt itseään, mutta on ihan mukavan kokoinen.


Tämä pieni sievä kukka on Vakka-Taimesta viime kesän blogireissulla ostettu kääpiöängelmä Thalictrum kiusianum 'Rose'. Taisi muutama muukin bloggari ostaa tämän pienen söpöläisen.


Kääpiöängelmän vieressä on loistokärhö Clematis 'Omoshiro'. Tämä on niin kaunis eikä sen japanilainen alkuperä tai nimi lainkaan vähentänyt kiinnostustani siihen. Omoshiro tarkoittaa mielenkiintoista japaniksi. Olen tarkoittanut kärhön kiertyvän viereisen omenapuun ympärille, mutta ei ainakaan toistaiseksi riitä vielä pituus siihen.


Nurmikko on osittain apilaa täynnä. Toisaalla taas voikukkainen ja kaikkea muuta rikkoiksi laskettavaa täynnä. Nurmikon alaa pitäisi pienentää, suunnitelmia on muttei vielä olla toteutusasteella.Viime syksyn ensikylvö viinilaukka Allium atropurpureum oli loistovalinta. Se on nimettomien valko-keltaisten pionien ja muiden laukkojen seurassa.


Loppuun vielä väsynyt assistentti.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. On kaunis tuo yksi säälittävä akileija. :) Joutuu joskus odottamaan aika kauan siementaimien ilmestymistä. Toivottavasti William suostuu tekemään jälkeläisiä.

  Valamonruusua saa todella kurittaa. Mutta se kestää hyvin kurittamista ja leikkaamista. Molempia olen tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja toivon todella, että se jaksaisi vähän tehdä siemeniä tänä vuonna... :) Aiempina vuosina on leikannut valamonruusua ihan huolella, nyt olen pari vuotta antanut sen kasvaan. Pitäisi tehdä kurin palautus.

   Poista
 2. Niin kauniita ja suloisia kukkijoita kesäpihan puutarha täynnä!
  Fiilis on jotenkin niin lumoava.
  Meilläkin kasvaa tuota valamonruusua kaninkopin takana. Saa röyhätä siellä vapaasti. Ja niin se röyhääkin, melkein ihan hoidotta. Sitä ei kannata istuttaa kyllä ihan mihinkään pieneen tilaan, sen verran innokas on leviämään. Ei mikään munkaan lemppari, mutta oikeassa paikassa sekin on ihan jees. Ja tuoksu on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Nyt valamonruusulla on tilaa, kun vallannut koko ison kukkapenkin itselleen ja jyrännyt muut alleen, pitänee tehdä asialle jotain. Siihen kukkamaahan kun voisi saada kaikkea kivaa istutettua... :)

   Poista
 3. Ihanaa kukkaloistoa ja ihana assistentti♥

  VastaaPoista
 4. En osaa päättää kumpi on ihanampi, assistentti vai kukat. Ehkä kuitenkin assistentti vaaleanpunaisine kielineen. <3 Köynnöshortensiat ovat olleet minullakin siirtolapuutarhamökilläni mielessä.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground