PELARGONIRUUKKUPUUTARHA.

16 heinäkuuta 2017


Kurkistetaanpas Oravankesäpesän pelargoniruukkupuutarhaan. Muutama postaus aiemmin oli kuvia mökin toisen puolen pelakuista ja nyt keskitytään mökin aurinkoisemman puolen pelargoneihin. Kuten aiemminkin olen pinonnut vanhoista perunalaatikoista hyllykön pelakuille. Tykkään harmaantuneen puun, punasaviruukkujen ja lehtienvihreyden yhdistelmästä. Tämä on yksi suosikkinäkymistä puutarhassa.
Suurin osa pelargoneista on vielä pieniä. Olen tänä vuonna ostanut runsaasti pelargonipienokaisia, jotka ovat kyllä suurimmaksi osaksi vankistuneet ja kasvaneet, mutta ovat silti aika pieniä. Periaatteessa ihan hyvä niin, mahtuvat paremmin pieneen tilaan.


Koristelehtisten hylly on yksi lemppareistani. Miten samalla kasvilla voikaan olla niin monen eri värisiä lehtiä, niiden perus vihreiden lisäksi? Lehden muotokin vaihtelee uskomattoman paljon ja kukista nyt puhumattakaan.


Kokoelmassani pelargoneja on tällä hetkellä noin sata. Talvella van der Veldeltä tilatuista muutamat kuolivat kevään mittaan, mutta nyt kesällä Briteistä tilaamani näyttävät voivan hyvin, samoin Ruotsin tuonnit. Muistiksi itselle, ei kannata ottaa toimitusta maaliskuussa. Ei ehkä vielä huhtikuussakaan, pitää olla malttia.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. On sinulla pelakuita!
  Kaunis tuo melkeinpä mustalehtinen.

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat. Ja kuten sanoit, parhaimmillaan keramiikkaruukuissa ja noihin harmaisiin laatikoihin sijoitettuina.

  VastaaPoista
 3. Upea määrä pergonioita. Minustakin pelakuitten ehdoton ruukku on perinteinen saviruukku.

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana pelakuuviidakko ja upeat nuo vanhat laatikot, sopivat hienosti yhteen!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground