PIENI KUKKAKATSAUS.

11 heinäkuuta 2017


Kukassa heinäkuun alussa oli muun muassa nämä. Mooseksenpalavapensas Dictamnus albus, on palstan vanhaa kukkakantaa.


Viime vuonna istutettu lehtoängelmä Thalictrum aquilegiifolium. Viime kesänä iski hirveä ängelmäinnostus ja tämä on yksi kolmesta hankinnasta. Ihanan sorja hujoppi.


Punakissankäpälä Antennaria dioica 'Rubra' - pitäähän sitä kissataloudessa olla kissankäpälä. Pitäisi ehkä myös olla valkoinen versio. Lisätään ostoslistalle.


Sitten on tämä kaunotar espanjansinililja Scilla campanulata. Ei ollut mitään muistikuvaa tämän istuttamisesta, mutta löysin kuin löysinkin muistiinpanoistani tiedon. Olen istuttanut näitä 15 kappaletta ja taisi yksi tai kaksi nousta kukkimaan.


Viimeisenä ärhäkänkeltainen, mutta niin suloinen nappiniittyleinikki Ranunculus acris 'Flore Pleno'. Ihastelin tätä toissa vuonna siirtolapuutarhanaapurin palstalla ja kysyin kasvin nimeä. Seuraavan kerran kun menin pastan ohi naapuri huikkasi, että haluatko tätä kukkaa itsellesi. No, tottakai halusin.




Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, kissankäpälän tuntukin on kuin silittelisi kissaa. :)

   Poista
 2. Ihania kukkijoita<3 Aina voi hankkia muutaman uuden;)

  VastaaPoista
 3. Ihana leinikki. Minulla se kukkii vain parilla kukalla eikä ole tuollainen pehko :) Vaaleanpunaiset kukat ovat suosikkejani. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leinikki on kyllä söpö, vaikka väri ei ihan oma suosikki olekaan. Naapurilla näyttää olevan sitä vähän joka paikassa nykyään, taitaa lisääntyä runsaasti, kun hyvin viihtyy.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground