JUHLAHUMUT.

19 heinäkuuta 2022

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kissakakku kermakakku mansikka-vaadelma-kirsikka kakku orvokinkukkia koristeena

Pienet maistiaiset perjantain vuosipäiväjuhlista. Oli hyvin pienimuotoiset kemut, sillä havahduin koko asiaan vain pari päivää ennen. Ajatukseni ihanista puutarhajuhlista ja puutarhaystävistä kokoontuneena siirtyi ainakin vuodella. 

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kissakakku kermakakku mansikka-vaadelma-kirsikka kakku orvokinkukkia koristeena

Kävin torstaina kotona saunomassa ja samalla kaivelin pakastimesta leipää ja kakkupohjan. Samalla toin kotoa mökille vadelmahilloa, jota käytin kakussa täytteenä. Aho- ja tavalliset mansikat, vadelmat ja kirsikat kakun päälle (pun intended) poimin omasta puutarhasta. Ahomansikka on ehkä paras maanpeitekasvi - ikinä. Pikkumansikoita riittää syötäväksi ja kakun päälliseksikin, sillä olen antanut sen levitä vähän joka puolelle, kun en ole keksinyt istuttaa mitään muutakaan.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kissakakku kermakakku mansikka-vaadelma-kirsikka kakku orvokinkukkia koristeena
Koristeeksi napsin niin ikään puutarhasta orvokkeja, ruiskaunokkeja ja mintun oksia. Rehellisyyden nimissä on sanottava että orvokkeja ei syöty, sillä ne eivät olleet luomulaatuisia.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kukkakimppu pioni luppio kärsämö tähtiputki
Pöytää koristamaan poimin tietenkin kimpun puutarhasta. Vielä riitti yksi pioninkin oksa maljakkoon vähän varjoisemmasta paikasta.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha jälkiruokalautaset pinossa jälkiruokalusikat

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kuohuviini skumppalasi
Kakku ja skumppaa! Löysin nämä laakeat kuohuviinilasit Kierrätyskeskuksen ilmaishuoneesta. Harmittelin, että niitä on vain kolme. No, tänään tiskasin juhlien jälkiä ja hajotin yhden. Harmillista, mutta tuleepahan taas jotain metsästettävää kirppareilta. Kun tuosta lasista joi, se tuntui extra-juhlalliselta ja kuohuviinikin maistui erityisen hyvältä 

Oravankesäpesä siirtolapuutarha köynnöstuki paperipallokoristeet tasselinauha
Alkuviikosta askartelin monta vuotta mielessä muhineen idean todeksi. Talven aikana hiutui lakana keskeltä rikki, pesin lakanan ja jemmasin sitä ihan tätä varten. Nyt laitoin lakanan siivuiksi ja tein siitä tasselikoristeen köynnöstukeen. Hirmu nopeaa, helppoa ja kivannäköinen. 

Oravankesäpesä siirtolapuutarha köynnöstuki tasselinauha
Lakana olisi saanut olla värikkäämpi, mutta en omista kuin valkoisia lakanoita. Tulipa nyt kierrätettyä eikä mennyt rahaakaan. Plussaa sekin.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha köynnöstuki paperipallokoristeet tasselinauha

Toin kotoa myös kaksi Mison synttärikuvaa varten ostamaani paperipalloa koristeeksi. En ikinä käyttänyt palloja kuvassa. Kiva, että nekin pääsivät nyt käyttöön - ainakin hetkeksi.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Onnea vuosipäivän johdosta! Ihanan juhlavaa, vaikka olikin pienimuotoiset bileet. Kakku on aivan ylettömän suloinen!
  Minäkin tykkään laakeista skumppalaseista ja aikanaan metsästin niitä. Lopulta päädyin ostamaan omai Pentikin outlet-myymälästä. Ne ovat aika isoja, mutta ei se haittaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! <3 Laakeat skumppalasit tuovat kyllä jotain erityistä juhlavuutta. Vähän isommat kyllä olisi paremmat, nämä minun ovat vähän turhankin pienet. ;)

   Poista
 2. Puutarhajuhlat kuulostaa idyllisiltä. Ihana kakku! Ja onnittelut vuosipäivästä.

  VastaaPoista
 3. Tuo kakku näyttää herkulliselta, ja muoto on täydellinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pioni! <3 Kissakakulla ei voi mennä ikinä pieleen. :D

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground