KASTELUA, PUITA JA VIDEO.

10 heinäkuuta 2022

Oravankesäpesä siirtolapuutarha potagervanhat metallitikkaat

Helteet hellittivät ja minä riensin kissoineni siirtolapuutarhaan. Lämpötilat ovat olleet juuri sopivat, mökissä on mukavaa olla ja puutarhassa jaksaa puuhailla. Onkin ollut välillä vaikeaa lopettaa hommat ja mennä nukkumaan. Aamulla kyllä väsyttää, mutta työt kutsuvat. Huhtikuussa aloitetun uuden työn takia minulla ei ole varsinaisesti lomaa, olen kyllä pitänyt pari palkatonta vapaapäivää. En ole koskaan lomaillut heinäkuussa, joten en varsinaisesti kaipaakaan lomaa tässä kohtaa, varsinkaan kun saan olla "lomalla" mökilläni.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha potager lavankaulus istutuslaatikko viljelylaatikko ruukkupuutarha

Ykköshommana on ollut kastelu. Olen joka toinen päivä kastellut läpi kaikki ruukut, viljelylaatikot, alkukesästä kylvetyn nurmikon, uudet puut, pensaat ja myös perennat. Menetin viime kesänä japaninkirsikan kuivuudelle, tänä vuonna olen panostanut ettei niin käy. 

Olen tänä vuonna istutanut kolme puuta. Se on palstan kokoon verraten paljon. Ensimmäisenä istutin kuolleen japaninkirsikan tilalle uuden samanlaisen. Sitten kävi ilmi ettei 'Baya Marisa'na ostamani omenapuu ollutkaan sellainen, joten kaivoin feikin (todennäköisesti kyseessä on 'Braeburn'-lajike) ylös ja istutin tilalle uuden yrityksen 'Baya Marisa'sta. Kolmas puu oli täydellinen heräteteostos.

Kävimme viime viikonloppuna poikaystävän kanssa pikku retkellä Espoossa. Kävin ostamassa sandaalit ja sandaalikaupan vieressä olikin K-Rauta, jossa oli vihermaailma. No, vihermaailma oli aika vaisu esitys, mutta samalla visiitillä pyörähdin rautakaupan puutarhaosastolla, jossa olikin enemmän valikoimaa, mutta kohtuullisen huonokuntoisia kasviparkoja. Siellä sattui olemaan tarjouksessa mustaluumu Prunus cistena. Olin haaveillut kyseistä puusta, mutta valinnut kuitenkin japanin- ja koristekirsikat sen sijaan. Nyt oli niin hyvä tilaisuus etten voinut jättää pikkupuuta Espooseen, vaan urheasti raahasin sen bussilla ja metrolla mökille. Instagramin Tarinoissa saatoit nähdä ko. puun matkustamassa metrossa. :D

Oravankesäpesä siirtolapuutarha sadetin

Joskus talvella poikaystävä bongasi Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta sadettimen. Se ihme kyllä toimi ja se onkin saanut toimia vasta kylvetyn nurmikon kastelijana. Nurmikko on kiitettävästi lähtenyt kasvuun. Nyt olisin aika leikata se ensi kerran.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha potager ruukkupuutarha piparjuuri
Naapurilta saamani piparjuuri on komea. Kasvatan sitä lähinnä koristemielessä ja ruukussa jottei karkaa joka puolelle. Olen käsittänyt piparjuuren olevan voimaskasvuinen. Liikaa leviäviä kasveja on tässä puutarhassa jo tarpeeksi. Ei edes aloiteta vuohenkellosta.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kasvihuonekaappi tomaatti
Kasvihuonekaappi siirtyi tänä vuonna kompostien ja Risu no enin väliin. Tänä vuonna kasveja sen sisällä on vain kaksi, kaksi tomaattia. Chili kuoli kuivuuteen Ruotsin reissuni aikana, enkä ole saanut aikaiseksi ostaa uuttaa. En myöskään ikinä tullut ostaneeksi kurkun taimeakaan. 

Sain tomaatin taimet keväällä töistä. Ne joutuivat pitkään viettämään aikaa keittiön lattialla. Toinen niistä venyi pitkäksi ja honteloksi. Sain sen juuri ja juuri kuljetettua palstalle. Sitten unohdin suojata tomaatit ja isomman lehdet kärähtivät. En saanut aikaiseksi viskata sitä kompostiin ja niin vain se lähti uuteen kasvuun. Tässä kuvassa tomaatti on vielä pitkä ruipelo. Asensin sille tukea ja sen varsi katkesi. No, tomaatti sen kuin porskuttaa ja kasvattaa lehtiä. Saa nähdä aikooko se tehdä myös hedelmää.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kasvihuonekaappi tomaatti
Toinen tomaatti on sitä vastoin jo saanut satoa aikaiseksi ja nuppuja on siinä runsaasti.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha Miso eksoottinen lyhytkarva exotic kissa
Miso viihtyy erityisen hyvin kasvihuonekaapin vieressä olevan pensaskärhön alla.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kuunlilja mökkipolku Miso eksoottinen lyhytkarva exotic kissa
Sydänkäpyseni. <3 Poikaystävä kuvaa Misoa. Tässä kuvattua videota Misosta voi katsoa poikaystävän Instassa. Olen puolueellinen, mutta video on mielestäni erityisen ihana.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha orvokki ruukkupuutarha vanha polkupyörä
Orvokit alkavat olla turhan venahtaneita. Pitäisi leikata ne uuden kukinnan toivossa. Jotenkin en vain raaski.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha omenapuu vanhat puutikkaat
Ihanaa heinäkuun jatkoa ystävät!
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Olipa ihana video minustakin! <3
  Ja kaunista kaikkialla muuallakin, niin tunnelmallista. Toivottavasti puut selviävät! Rautakauppojen taimiosastoilla ei taida enää toukokuun vaihduttua kesäkuuhun yleensä olla kovin hyväkuntoisia taimia, kastelu ei ole sitä luokkaa kuin puutarhaliikkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Olin pökertynyt rautakaupan laajasta taimiosastosta, mutta ihmettelen kyllä miksei myytävistä kasveista pidetä huolta. Menevät haaskoon! Puut olivat sentään kastellut. Toivottavasti metro ja bussimatka ei aiheuttanut liikaa stressiä mustaluumulle. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground