MÖKKI JA PALSTA TOUKOKUUSSA 2024.

24 toukokuuta 2024

Siirtolapuutarhamökki polun päässä.

Kuukauden kuvat tulee nyt vähän viiveellä. Kuvasin setin jo reilu viikko sitten, mutta kuvat unohtuivat tietokoneen syövereihin ja vanhenivat hetkessä. Otin sitten uudet kuvat. :)

Vaaleanpunaisia ja lähes mustia tulppaaneja kukassa.

Tulppaanikausi tuli ja on jo hyvää vauhti mennytkin osan lajikkeista kanssa. Muutama myöhäinen on vasta nupulla, osa vielä kukkaa skarpisti. Olen kuvannut tulppaaneja runsaasti ja pitää tehdä niistä oma postaus, kunhan kerkiän. Muutin reilu viikko sitten aika ex tempore mökille.

Vaaleanpunaisia tulppaaneja kukassa.
Aamulla tajusin, että muutto pitää tehdä nyt ja illalla kuskasin kamat ja kissan mökille. Olipa helppoa, kun kaikki siirtyi autolla kerralla. Toki olen sittemmin kuskannut uusi kuormia niin käsissä kantamalla kuin mummokärryissäkin, kun kaikkea on unohtunut ottaa mukaan.

Tulppaani 'Orange Shades' kukassa.
Tulppaani | Tulipa 'Orange Shades'
Mökkirutiinit ovat hieman vielä hakusessa, mutta eiköhän kaikki ala pian sujumaan. Tänään sain vihdoin raivattua työpisteen rojujen alta, jotka vain olivat talven aikana kasaantuneet pöydälle (mitään en myönnä). Muutama projekti on kesken, joiden takia tavaroita on ripoteltu vääriin paikkoihin, mutta toivottavasti ne saadaan piakkoin valmiiksi ja järjestys mökkiin ja terassille.

Alppipaju ruukussa.
Alppipaju | Salix helvetica 
Olen laiskasti jaksanut avata tietokonetta, illat menevät puutarhassa haahuillessa ja sitten pitääkin mennä nukkumaan, jotta jaksaa aamulla nousta kouluun. Koulupäivä ja varsinkin koulumatkat ovat verottaneet jaksamista ja blogien luku laahaa kuukauden jäljessä. No, ainakin saan kevään tuplasti teidän blogienne kautta.

Narsissit 'Blushing Lady' ja 'Thalia'.
Narsissi | Narcissus 'Blushing Lady' & 'Thalia'

Metsätulppaani ja 'Thalia'-narsisseja.
Narsissi ja metätulppaani | Narcissus ' 'Thalia' + Tulipa sylvestris

Päärynäpuu 'Aune' kukassa.
Päärynäpuu | Pyrus communis 'Aune' 
Luumupuu kukki upeasti ja se kauneus oli ohi parissa päivässä. Onneksi perästä tuli heti kukkaan päärynä- ja kirsikkapuut. Omenapuiden kukinta jää vaisuksi tänä vuonna, kaksi vanhaa puuta on lepovuorossa. Se kaadettu olisi tänä vuonna ollut kukinta- ja hedelmävuorossa. Pari vuotta sitten istutettu omppu 'Baya Marisa'ssa on muutamia kukkia, jännää! Mietin, että pitäisikö ne nyppiä pois vai antaa tehdä hedelmät?

Kirsikkapuu 'Latvian matala' 'Pirkko' kukassa.
Kirsikkapuu | Prunus 'Latvian matala' 'Pirkko'

Liljakanukka 'Satomi Compact' kukassa.
Liljakanukka | Cornus kousa
Suurin osa puuvartisista on herännyt, muutamaa vielä odottelen. Suuri huokaus pääsi, kun huomasin liljakanukassa kasvua. Se on aarteeni.

Puna-vihreä rottinkikeinutuoli omenapuun alla puutarhassa.
Viime viikonloppuna siirtolapauutarhassa oli roskalavat ja sinne vietyjen käyttökelpoisten tavaroiden saa ottaa -piste. Teimme poikaystävän kanssa hieman löytöjä, hän otti mukaan taittopyörän ja lumilapion autoon, minä mikrokuvun kouluun, sinkkiruukun, Arabian ruukun aluslautasen ja tämän rottinkikeinutuolin. Keinutuoli on maalattu huonosti ja maali hilseilee. Sille pitää tehdä jotain. Väri kuitenkin pysynee punaisena, joskin hieman eri sävyisenä. Keinutuolissa on hurjan mukava istua tai lähinnä makoilla – sillä nimittäin pääsee lähes makuuasentoon ja on aika mukava lepopaikka.

Puksipuu kukkapenkissä.
Puksipuu | Buxus
Pari istutstakin olen jo tehnyt, kaksi jouluta säästynyttä jouluruusua on päässyt puutarhan multiin ja samoin kuin kaksi puuvartista. Olen haaveillut puksipuupallosta ja viime syksyn alesta nappasin itselleni pienen puksipuun. Nyt istutin sen paikoilleen. Annan sen asettua aloilleen ja sitten pitäisi tarttua saksiin ja alkaa muotoilla sitä palloksi.

Leijonapatsas ja japaninorjanlaakeri 'Caroline Upright'.
Japaninorjanlaakeri | Ilex crenata 'Caroline Upright'
Löysin sattumalta kesäkukkaostoksilla edullisen japaninorajanlaakerin, jota voi puksipuun tapaan muotoilla. Ostin sellaisenkin kokeeksi. Suunnitelma oli laittaa se lankaköynnösten ja poutapilvien kanssa ruukkuun, mutta vaihdoin suunnitelmaa lennossa kun keksin sille mainion paikan japaninkirsikan juurelle.

Istuinryhmä puutarhassa.

Persianpikarililja kukassa.
Persianpikarililja | Fritillaria persica
Syksyllä eurolla ostamani persianpikarililja kukkii! On kyllä täysin hintansa arvoinen ja ylikin! Olisin ostanut enemmänkin näitä, mutta tämä oli alen viimeinen. Aiemmin istutetut persianpikarilijat tekevät vain lehdet, mutta ei kukkaa, vaikka olen lannoittanut niitä. 

Musta kissa puutarhaportin edessä.
Catsistentistä on tullut muutaman arkailuviikon jälkeen mainio puutarhakissa. Kovaääniset ihmiset pelottavat, mutta muuten pikkukissa nauttii puutarhasta jo entiseen malliin.

Siirtolapuutarhan polun päässä portti.


{2023} {2022} {2021} {2020} {2019} {2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


14 kommenttia:

 1. Miten ihana tuo kukkien reunustama polku portille ja erityisen upea on portilla päivystävä kissa. Hienoja löytöjä roskalavalta, hyvä että tavarat menevät käyttöön.
  Oli kiva tavata eilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella kiva tavata pitkästä aikaa! <3 On todella hyvä idea laittaa käyttökelpoinen tavara kiertoon, moni toisen roska on toisen aarre kuten tuo keinutuoli minulle. Siinä on todella mukava lepäillä.

   Poista
 2. Ah, ihanaa. Nyt onkin ollut täydelliset säät muuttaa mökille. Niin kukat kuin ihmiset ja kissa, kaikki nauttivat. No kukat kyllä kukkivat ohi varsin äkkiä, siellä kaupungissa vielä nopeammin kuin täällä saaressa.
  Aivan ihana keinutuoli! Isoisälläni oli tuollainen meidän suvun kesähuvilalla, siinä hän istui iltaisin lasihuoneessa ja keksi meille lapsenlapsille satuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Sää on hellinyt myös niin ettei tarvitse öisin lämmittää patterila mökkiä, vaan tarkenee hyvin ilmankin. Kissalämmitin ilmestyy aina öisin viereen. Keinutuoli on oikea aarre, todella mukava lepohetkiin. Vielä kun sen saa maalattua uusiksi.

   Poista
 3. Muutto mökille kannatti. Pääset nauttimaan kesästä täysillä ja opiskelut hoituvat miltei luonnossa. Misokin saa uutta ihmeteltävää. Sillähän on kuvasta päätellen selkeitä portinvartijan elkeitä.
  Ihania tulppaaneja ja muitakin kasveja. Persianpikarililja on taatusti euron jos toisenkin arvoinen. Hieno väri. Noin upean keinutuolin olisin itsekin pelastanut. Hilseilevän maalin saa helposti korjattua sitten, kun ehdit.
  Ihania puutarhahetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvä veto muuttaa mökille, nyt jos koska on paras aika siihen. On kasvun ihmettä, kukkaloistoa ja kaunis valokin. Lämpöäkin tuntuu piisaavan, joka on öisin mukavaa ettei mökkiä tarvitse lämmittää, mutta päivisin on tukahduttavan kuumaa.

   Poista
 4. Sulla on kyllä aika ihana kesäasunto! Näkymät hivelevät silmää, ei ihme ettei ruutua paljon tule avattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pioni! <3 Puutarhassa on niin paljon tekemstä ja ennen kaikkea ihailemista, että ei malta pysyä sisällä tietokonen ääressä lainkaan. :)

   Poista
 5. Kesäparatiisi, enpä ihmettele, että muutit jo nyt. Nämä lämpimät alkukesän päivät pitää hyödyntää, yötkin ovat lämpimiä, pitää nukkua ikkunat auki jotta saa unta. Hienot roskalavalöydöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Oli ihan paras veto muuttaa jo nyt mökille, kun sää ja lämpötilat suosivat sitä. Koko talven kun tätä odottaa, niin onhan siitä otettava nyt kaikki irti.

   Poista
 6. En yhtään ihmettele, että mökkielämä houkutteli pikamuuttoon. Onhan tuolla nyt niin kaunista, kun tulppaanit ja hedelmäpuut kukkivat ja kesäisen lämmin sää hellii. Pysyykö Miso hyvin omalla tontilla vai yrittääkö koskaan päästä portin yli tutkimaan maailmaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto kannatti, mökillä on juuri nyt se paras aika ja onhan tätä koko talvi odotettu! Miso on ainakin toistaiseksi pysynyt palstalla ilman, että yrittää ylittää aitoja. Toki sitä seurataan koko ajan ja tänä vuonna ostin pantaan AirTagin, jolla pystyy vielä etsimään kissaa. Miso tykkää istua jossain puskissa niin näkymättömissä, että joskus saa etsiä pitkän tovin. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground