MÖKKI JA PALSTA TOUKOKUUSSA 2021.

18 toukokuuta 2021


Vuoden kauneimmat ajat puutarhassa ovat alkaneet. Luumupuuni aloittaa puiden kukinnan ja tänä vuonna se on täydessä kukassa. Viime vuonna kukkia oli ehkä kymmenen. Narsissit ovat upeimmillaan ja tulppaanit aloittelevat parasta kukintaansa. Lohdullista on se, että tulppaaneja on edes muutamia kukassa. Jokaisesta olen onnellinen. Haluaisin tietää miksi kaikki keltaiset ovat kukassa, mutta lähes kaikki kerratut, rimpsureunaiset ja muut herkut on syöty? Onko silmäkarkit tulppaanit myös erikoisherkkua myyrille?

Luumu | Prunus domestica

Kolmilehti | Trillium

Valkoinen kolmilehti kukkii Risu no Enissä. Pelkäsin menettääni sen, kun viime vuonna siirsin sen vähän huolimattomasti. Onneksi en.

Tulppaani & narsissi | Tulipa & Narcissus

Ihana, ihana yhdistelmä. Tunnustan, tämä on täysi vahinko. Punaiset tulppaanit ovat palstan vanhaa kantaa, niitä jotka vuodesta toiseen kukkivat runsaasti ja ylväänä. Ja joita on lähes jokaisella palstalla siirtolapuutarhassa. 

Tulppaani & runoilijanarsissi l. valkonarsissi | Tulipa Darwin Hybrid 'Mystic van Eijk' & Narcissus poeticus


Runoilijanarssissit ovat myös palstan alkuperäisiä asukkeja, niiden kaveriksi osui yhtälailla sattumalta viime vuonna istutettuja Darwin hybridi -tulppaaneja nimeltään 'Mystic van Eijk'. Istutin näitä sellaisen Lidlin kahden kilon säkin, kukassa on kymmenkunta. Nämäkin ovat siis maistuneet myyrille.

Tulppaani | Tulipa 'Slawa'


Pikkusydän | Dicentra

Punakolmilehti | Trillium erectum

Punakolmilehti kukkii myös, sen väri on aivan upea, tuo syvä tummanpuna ihan lempparini.


Sunnuntaina jäin ensi kertaa mökille yöksi tänä vuonna. Yö oli hieman viileä, mutta se fiilis herätä linnunlauluun ja syödä aamupala omassa puutarhassa auringonpaisteessa. I-ha-naa-!

Varjohiippa | Epimedium

Hyasintti | Hyacinthus orientalis 'Eros'

Onko hän ihana vai tosi ihana?


Tästä perinteisestä kuukauden kuvat -postauksesta puuttuu yhtä perinteiset potager-kuvat. Potager on aikamoisessa myllerryksessä ja säästän vaihekuvat myöhemmäksi. Saas nähdä ehdinkö istuttaa ollenkaan herneitä ja muita laatikoihin. Se jää nähtäväksi.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat!! Minä väänsin käpälää vesimyyrän kanssa ja voitin tänä vuonna! Pistin sen käytäviin hiustuppoja (keräsin harjasta kuukausia hiuksia talteen), istutin tulppaanien sekaan paljon narsisseja sekä valkosipulia. Niin ja hankin myyräkarkottimen, sellaisen joka täristää maata noin minuutin välein. Syksyllä jätin sen maahan ja keväällä se sielä vielä tärisi. Vaan eipä ole myyräläisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tänä vuonna aion taistella järeimmillä aseilla myyriä ja hiiriä vastaan, nyt kun olen tutkinut paremmin aihetta. Sota on julistettu! :D

   Poista
 2. Voi miten ihana tunnelma on kuvissa. Keltaiset tulppaani ovat uskomattomia, olen leikannut niistä lehdet heti kun nousevat, kaivanut pois, jättänyt hoitamatta ja silti ne nousevat joka vuosi voimalla maasta ja kukkivat runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! <3 Joo, en käsitä mikseivät ne ole kelvanneet myyrille ollenkaan, mutta kaikki herkut kyllä. Keltaisia en ole koskaan ostanut, ne tulivat Amsterdamin tuliaispusseissa, joista yhdessäkään ei ollut sitä mitä piti.

   Poista
 3. Suloista. Tosi kaunis tuo hyasintti Eros, kauniit kerrotut kukat. En edes ole osannut vastaavaa etsiä. Kurjaa, että myyrät ovat herkutelleet kauneimpien tulpaanien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, Eros on aivan järkyttävän upea. En ollut tiennyt, että hyasinttejakin on kerrottuina ennen kuin törmäsin vahingossa tähän.

   Poista
 4. Upeita tulppaaneita, ja narsisseja! Onneksi ne penteleen myyrät jättivät näitä kaunottoria osan ihailtavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pioni! <3 Onneksi ihan kaikki sipulit eivät ole päätyneet myyrien mahoihin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground