ORAVANKESÄPESÄN KANTOPUUTARHA.

05 toukokuuta 2021


Viimeisenä parina vuonna yhtenä puutarhatrendinä on ollut "rytöpuutarha" ja erilaiset kanto- ja lahopuutarhat puutarhan tärkeiden hyönteisten asuinsijoina. Kuulin sanan röty ensimmäisen kerran vuonna 2019 Kevätmessuilla Puutarhaliiton toimitusjohtajan Timo Taulavirran suusta. Käänsin sanan muotoon rytö, joka sopii suuhuni paremmin, mutta samasta asiasta on siis kyse, puutarhan jonkin alueen siistimättä jättämisestä. Silloin 2019 keväällä mietin etten voi toteuttaa tätä omassa puutarhassa, mutta tänä keväänä päätin että kyllä voin.


Perustin pieneen puutarhaani minikokoisen kanto- tai lahopuutarhan erilaisten öttiäisten iloksi. Näin aluksi se on kolmen pienehkön karahkan kokoinen.

Tunnustan tuoneeni puunkappaleet muualta, mökkimatkani varrella olevasta metsästä. Etsin mahdollisimman sievät ja kuvaukselliset karahkat, tietenkin. :)


Kantopuutarha sijaitsee mökin sisäänkäyntiä vastapäätä, kuupuutarhan toisessa päässä. Toisella puolella on vadelmapensaat ja Vadelmapolku. Sijoitin karahkat kuusaman juurelle, joka tässä kohtaa keväästä lainehtii sinisistä kevättähdistä. Kesään mennessä kuusama on saattanut valloittaa tilan kokonaan, mutta se tuskin hyönteisiä haittaa.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Rytö on minulle tuttu sana, röty sellaine jota en ole kuullut. Yleensä meillä sanotaan sotkukasasta rytöläjä. Kantopuutarhasi on soma, tyyliin sopiva. Minä himoitsen pojan pihassa olevaa jättikantoa joka jäi vaahterasta joka kaadettiin kokonaan nurin. Tosin vaatisi kuorma-auton että saan sen kotiin joten toistaiseksi vain haaveilen.

  VastaaPoista
 2. Ihan uusi juttu minulle tämä, mutta kuulostaa kivalta! Meidän puutarhan yksi kulma laskee jyrkästi viereiseen metsään ja se on ikäänkuin tuommoinen rytö kans. Toivottavasti se on iloksi ja eloksi monille pikkuruisille. :)

  VastaaPoista
 3. Kevättähdet ovat söpöjä pikkuruisten puunkappaleiden kavereina. Meillä on myös kantopuutarha, kooltaan ehkä vähän reilun neliömetrin. Ei siis iso sekään. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Sait jälleen huikean kauniit kuvat "kantopuutarhastasi" :).

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground