LUUMU & KIRSIKKA.

25 toukokuuta 2021


Tätä on odotettu - hedelmäpuiden kukintaa! Kukinnan aloitti perinteiseen tapaan luumu, heti perässä kirii kirsikka ja seuraavana on päärynänä vuoro. Viimeisenä, kuin kohokohtana, on omenapuiden kukoistus. Vaikuttaa siltä, että tänä vuonna kaksi omenapuista on täynnä kukkia ja yksi lepää.


Luumupuun kukinta osuu narsissien ja tulppaanien kanssa samaan syssyyn. Mökkipolku on silloin ihastuttava. 


Kirsikkapuunikin on täydessä kukassa. Se sijaitsee palstan reunalla ja on jotenkin vaikeasti kuvattava. Sen kanssa samaan kuvaan ei millään osu mitään viehättävää. Eikä ainakaan nyt kun koko potager on muutoksen kourissa ja mitä epäviehättävän näköinen.


Loppuun iloinen uutinen. Aiemmin kuolleeksi julistamani neidonhiuspuu on herännyt henkiin. Olen tietoinen, että se kasvattaa lehdet varsin myöhään, jopa vasta kesäkuussa. Tein aikaisen diagnoosini tuijotellessani puun runkoa, se on hyvin mattamainen ja hyvin vaalean harmaa - näyttää ihan kelottuneelta.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Upeaa! Niin paras aika vuodesta tämä!! Ja wau, sulla on neidonhiuspuu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Juu, oiskohan kolmas Gingko-yritys. :) Tämä yksilö on talvehtinut kolme edellistä talvea kellarissa ja tämä oli ensimmäinen talvi maassa.

   Poista
 2. Hienoa, että neidonhiuspuu herää. Hyvää kannattaa odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Olin aivan varma, että puu on kuollut, kun se oli niin kuolleen oloinen. Harmaa, mattainen runko. Ei mitenkään eloisa, mutta onneksi näin.

   Poista
 3. Ihana uutinen! Ikiaikainen neidonhiuspuu on tunnettu sitkeydestään, haluaisin itsekin kokeilla sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Omani talvehti kolme ensimmäistä vuotta kellarissa ja tämä oli sen ensimmäinen talvi puutarhassa. Onneksi selvisi, ehkä se kestää seuraavatkin.

   Poista
 4. Ihana kukinta-aika. Onneksi neidonhiuspuu on hengiss.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground