KUKKIVA SINISADE.

23 toukokuuta 2021

Kaupallinen yhteistyö: Huiskula

IIIK! Puutarhassani on kukkiva wisteria eli sinisade*! Yksi puutarhaunelma on näin toteutunut. Pakko kyllä myöntää etten voi asiasta ottaa mitään kunniaa, vaan kasvi saapui minulle kukkivana, mutta silti KUKKIVA SINISADE.


Sinisateen kukat hieman kärsivät, kun hain kasvin - nyrjäytin matkalla nilkan ja mätkähdin maahan kasvi kassissa. Onneksi mitään vakavaa ei tapahtunut, ei minulle eikä kasville, tuoreessa muistissa on vielä samanlaisessa onnettomuudessa murtunut polvilumpio. Tällä kertaa selvisin vain säikähdyksellä ja muutaman terälehden menetyksellä. Onneksi sinisateen kauniit lehdet ovat jo itsessään ilo silmälle. 

Näin kahden vuoden takaisella Japanin matkalla wisterioita ruukuissa talojen edustoilla, siitä inspiroituneena istutin sinisateen ruukkuun ja ajattelin kokeilla sen talvetusta kellarissa. Palstallani vuodesta 2015 kasvanut sinisade ei ole juuri ensimmäisen vuoden jälkeen venynyt pituutta, päinvastoin, vain selvinnyt juuri ja juuri hengissä.


Sinisade pääsi paraatipaikalle, mökin edustalle. Siirsin orvokit muualle, mutta jätin wisterian kaveriksi saran ja alppipajun edellisestä ruukkuistutuksesta. Toin lisäksi kotona talvehtineen verililjapuun mökille ja se sopi täydellisesti ruukkuasetelmaan. 


Loppuun vielä pakollinen kuva puutarhaleijonasta vartioimassa ruukkupuutarhaa.

*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Ihana sinisade! Minäkin istutin sellaisen kerran kokeeksi, mutta se pysyi pari vuotta polvenkorkuisena ja sitten heitti veivinsä. Voisikin kokeilla ehkä joskus uudestaan tuulensuojaisempaan paikkaan. Tuo ruukkukasvatus olisikin vielä varmempi keino sen kukoistamiseen.
  Mutta nyt yllätyin, kun ihana rinneakebia, joka on minulla aina talven jälkeen noussut vain tyveltä, onkin nyt lehdessä ihan ylös asti, siis 1,5 metrin korkeuteen! Ei enää tarvitse tuntea akebiakateutta sinun kukoistavasta akebiastasi.
  Puutarhaleijonasi on niiiin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla se pieni sinnittelee vuodesta toiseen, on sellainen n. 30 cm korkea risu, mutta niin siihen tänäkin vuonna tulee lehdet. Selasin blogia taaksepäin ja huomasin sen kasvaneen ekana talvena korkeutta reilun metrin, kun on ollut pakkaspeiton sisällä. Pitänee suojata se syksyllä paremmin, jos vaikka innostuisi kasvamaan. Tämän version pidän kyllä ruukussa, jos vaikka saisin nauttia kukinnasta jatkossakin.

   Ihanaa, että akebiasi on lehdessä ihan kunnolla. Itse odotan jännityksellä, ilahduttaako akebiani tänäkin vuonna kukilla.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground