OMENANKUKKAJUHLAT.

27 toukokuuta 2021


Omenankukkajuhlat on täällä! Kaksi omenapuutani, Punainen Melba ja Antonovka, ovat täydessä kukassa. Syysjuovikas pitää tänä vuonna taukoa, viime vuonna oli sen vuoro kukoistaa.


On niin pakahduttavan kaunista, varsinkin kun vähän siristää silmiä eikä huomioi multakasaa keskellä nurmikkoa, pussimultakasaa tai keskeneräistä potageria. Pitää vain suunnata katse hieman yläviistoon ja ihailla vaaleanpuna-valkoista kukintaa. :)Olen tänä vuonna istuttanut neljännen omenapuun puutarhaan. Se luultavasti ei hetkeen vielä kuki, tällä hetkellä pieni taimi on vasta puolen metrin korkuinen. Olin jo tovin miettinyt istuttavani jonkun uuden omenapuun, aprikoin lajikkeen kanssa, kunnes luin Omavarainen-blogin postauksen Baya Marisa -omenasta. Kun sitten vielä sattumalta sähköpostiin kilahti tarjous tästä omenasta, laitoin sellaisen heti tilaukseen. Baya Marisassa on upean värinen kukinta ja itse omena on kuin karkki. Mausta en vielä tiedä mitään, mutta lupaus leivontaomenasta kuulostaa hyvältä. On taas jotain odotettavaa tuleville vuosille.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Ihana kukkameri! <3
  Siirtolapuutarhoissa ja vanhoilla asuinalueilla koko alueet tuntuvat peittyvän ihanaan kukkapilveen. Se on tosiaan juhlimisen arvoinen asia.
  Kiitos, kun vinkkasit tuosta Baya Marisa- lajikkeesta. En ollut koskaan aiemmin kuullutkaan siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Myös kotini naapurustoni on ihastuttavan näköinen tähän aikaan, kun omakotitalojen pihoilla omenapuut kukkivat. Sitä olisi todellakin syytä juhlia omenankukkia samaan malliin kuin sakuraa Japanissa.

   Poista
 2. Näitä juhlia kelpaa juhlia, niin huikean kauniita ovat kukkivat omenapuut. Siellä näky vielä toistuu palstalta toiselle halki koko alueen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Kukkivia puita on joka palstalla ja näky on todella viehättävä. On todella kaunista!

   Poista
 3. Suloisia kuvia. Meillä päin ei oikein omenapuut kuki samalla innolla kuin viime vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä täälläkin osa omenapuista pitää taukoa, mutta kun alueella on puita niin paljon, riittää kukintaa silti runsaasti.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground