TOUKOKUINEN KUKKAKAVALKADI.

07 toukokuuta 2021

Hyasintti | Hyacinth 'Delft Blue'Ainut tapa nauttia hyasinteista on puutarhassa, siis minulle. Niiden väkevä haju sisätiloissa on aivan liikaa, mutta puutarhassa tuoksu menettelee. Haju on puutarhassakin niin voimakas ettei tarvitse kasvien äärellä juuri kyykkiä, kun tuoksu tulvahtaa nenään muutenkin.


Palstani hetkellinen sinisyys on vaihtumassa keltaiseen narsissien mukana, kun kohta myös valtoimenaan joka paikassa kasvavat mukulaleinikit ovat kukassa.
Narsissi | Narcissus 'Rip van Winkle'


Ostin viime keväänä puutarhamyymälästä kaksi ruukkunarsissia kotiin, jotka myöhemmin istutin puutarhaan. Tässä toinen niistä, 'Rip van Winkle'.

Posliinihyasintti | Puschkinia scilloides

Ihanat posliinihyasintit ovat upeina tuppaina ja niitä on runsaasti. Ihan turhaan hätäilin, että ne ovat kadonneet. Eivät vain kukoista samassa tahdissa kevättähtien kanssa.

Tuoksuorvokki | Viola odorata


Pieni ja soma tuoksuorvokki on levittäynyt mukavasti ympäri puutarhaa siellä täällä. Piti tänäkin vuonna tuoksutella _tuoksu_orvokkia. Siinä on ihastuttavan viehko tuoksu, hyvin maltillinen verrattuna hyasinttiin.

Tuoksuorvokki | Viola odorata


Tulppaani | Tulipa 'Heart's Delight'


Myyräkatastrofi ei ole onneksi vienyt ihan kaikkia tulppaaneja. Tämä viime syksynä istutettu 'Heart's Delight' kukkii tällä hetkellä viiden varren verran. Surullista kyllä, istutin niitä 30 kappaletta.

Punaimikkä | Pulmonaria rubra 'Redstart'

Jouluruusu | Helleborus orientalis 'Double Ellen'

Jouluruusu | Helleborus orientalis 'Double Ellen'

Kerta kiellon päälle. Hän on aivan liian kuvauksellinen olla ottamatta muutamaa kuvaa lisää. Olen niin innoissani jouluruusujen isoista puskista. 'Double Ellen' joutuu taistelemaan tilasta pikkutalvion kanssa ja sinnikkäästi se on vuosi vuodelta komistunut.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Jouluruusu on ehdoton suosikki. Ja posliinihyasintti on kaunis kans. Sulla on jo paljon enemmän kukassa kuin meillä. Tulppaanien ja myyrien välinen sota täällä rauhoittui myyräkarkotin (se joka laitetaan maan sisään ja se surisee pienin väliajoin), narsissien ja valkosipulien kylväminen tulppaanien joukkoon ja hiustukkojen (kuukausia säästin harjasta kaikki hiukset) piilottaminen myyränkoloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Thilda! Hyvä tietää, että myyräkarkoitin toimii. Sellainen on myös hankittu Oravankesäpesään ja toivottavasti auttaa ongelmaan. Taidanpan myös alkaa säästää hiuksia syksyä varten. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Onneksi myyrät jättivät jotain jäljelle tulppaaneista. Ja onneksi nousee muita kukkijoita. Minäkään en juuri pysty olemaan hyasinttien kanssa missään pienessä tilassa. Ainakaan nukkumaan niiden tuoksussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sentään jotain tulppaaneja on kukassa, kaikki se työ ja vaiva syksyisin ja sitten ne katoavat toisten vatsoihin.

   Poista
 3. Ihania kuvia kevään kukkijoista. Hyvä, että myyrät ovat jättäneet edes osan tulpuista syömättä.
  Olen täysin myyty noille Double Ellen -jouluruusuille. Ihmeen kestäviäkin ne ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Double Ellenit ovat todellisia kaunottaria.

   Poista
 4. Punaimikkä jo kukassa, minulla ei näy edes nuppuja. Koskaan ei ole liikaa jouluruusun kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännästi nämä kukinnat vaihtelee, välillä paljon pohjoisemmassa on kukassa jotain mitkä täällä vasta aloittelee.

   Poista
 5. Niin ihania kevätkukkijoita!
  Tähän aikaan vuodesta keltaisetkin ilahduttavat isosti;)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground