KAMELEONTTIPENSAS JA MUITA VÄRIKKÄITÄ.

20 toukokuuta 2021

Ruusuherukka | Ribes sanguineum

Ruusuherukka on kukassa. Tänä vuonna se kukkii vain muutaman alaoksan voimin. Viimevuotisesta upeudesta on turha haaveilla. Vähemmätkin kukat ilahduttaa kyllä, mutta miellellään näkisin pensaan jatkossakin täydessä kukassa.

Pikkusydän | Dicentra

Pikkusydän aina jää sipulikukkien varjoon, mutta ihanasti aina aloittaa pitkän kukoistuksen aikaisin.

Esikko | Primula
Palstani ainoa esikko. Hän on nimetön, sillä olen ostanut taimen siirtolapuutarhan taimitorilta. Tätä näkee muillakin palstoilla, selvästi viihtyy alueella.
 
Hyasintti | Hyacinthus orientalis
Muutama harva hyasintti kukkii kantopuutarhassa. Eipä siihen juuri enempää mahtuisikaan.

Hyasintti | Hyacinthus orientalis 'Delft Blue'
Risu no Enissä kukkii kolme sinistä ja vahingossa sinne siirtämäni 'Eros' pikapuoliin. En muistanut, että olin istuttanut muitakin hyasintteja kuin nämä kolme ja kun alkutalvesta huomasin ylös kaivetun, ison sipulin, lykkäsin sen näiden kolmen 'Delft Bluen' kylkeen.

Kirjopikarililja | Fritillaria meleagris

Kirjopikarililja | Fritillaria meleagris
Kirjopikarilijoja on noussut kolmesta kohtaa, niitä saisi lisätä ehdottomasti lisää. Muistiin syksyä varten.

Pensasangervo | Spirea x 'Tracy' Double 'Double Play Big Bang'.

Pensasangervossa on hämmentävä kevätväritys, ihan kuin olisi ruska saapunut. Pensaan väritys läpi kasvukauden on muutenkin jännittävä, suorastaan kameleonttimainen. Kukkien ei tarvitse olla kummoiset, kun on lehdissä tällanen väritulitus.

Tällainen sekalainen postaus tällä kertaa. Mukavaa loppuviikkoa!Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan hieno väri angervossa!
  Ihania muutenkin. Harmi, ettei ruusuherukka tuota sitä kauneutta, mihin se parhaimmillaan kykenee, silloin se on mykistävän ihana. Ja kukkii aika pitkäänkin, kevätkukaksi, kun kukintoja on paljon ja jokaisessa kymmeniä kukkia.
  Suloisia nuo kirjopikarililjat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuherukassa taitaa olla kukat vain niissä oksissa, jotka olivat talven lumen alla. Viime vuonna se kukki koko pensaan voimin, silloin se oli upea ja sai huomiota ohikulkijoiltakin. Harmillisesti taitaa talvet täällä olla liian kylmiä sille. Toivotaan siis 2019–20 tyyppisiä talvia lisää. :)

   Poista
 2. Ruusuherukat taisivat kärsiä talvesta, ihan kuin osa oksista olisi kuivunut. Kirjopikarililjat ovat ihania ja helppoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuherukkani palasi kukkimaan vain alaoksilla viime vuotisen tykityksen jälkeen, harmillista. Onneksi sentään kukkii ja on hengissä!

   Poista
 3. Olipa jännittävä juttu, kun säästit kameleonttikasvin viimeiseksi. Tsekkasin kärsivällisesti kaikki kuvat ja tekstit, vaikka kovasti kiinnosti nähdä kameleontti. Istutin Double Play Big Bangin viime vuonna ja kaukaa ihastelin sen värejä. Täytyypä käydä lähempää katsomassa, millaisia sävyjä siitä löytyy.
  Muidenkin ruusuherukoissa on ollut kukkia vain alaoksissa. Toivottavasti toipuvat ja kukkivat ensi vuonna komeammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Double Play Bing Bangin värimuutos on uskomaton, sitä kannattaa pitää silmällä varsinkin keväällä. Se on minulla onneksi mökkipolun varrella, niin tulee huomattua värimuutokset.

   Poista
 4. Ruusuherukka näyttää tosi kauniilta, minä tajusin tämän kasvin olemassaolon vasta puutarhablogeista. Ehkä joskus se pääsee minullekin kasvamaan! Tuo hauska kamelionttipensas kasvaa nyt pienenä ryhmänä minulla arboretumissa ja olen jo ehtinyt hämmästellä värimuutoksia punaisesta alusta tähän kuvassasi nyt näkyvään. Sait jälleen ikuistettua tosi kauniisti kevään upeita sipulikukkia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! <3 Ruusuherukka vaikuttaa vähän vaatimattomalta, mutta viimevuotinen kukinta nosti sen esiin. Huikea väri siinä vaiheessa kevättä, kun vielä on muuten aika väritöntä. Double Play Bing Bangin värimuutokset ovat näin keväällä ihan uskomattomat.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground