NORDISKA TRÄDGÅRDAR -MESSUT.

13 huhtikuuta 2017
Pieni kuvaraportti Tukholman Nordiska Trädgårdar -messuilta. Päällimäisenä mieleen reissusta jäi varmasti ikuisiksi ajoiksi perjantain terrori-isku Åhlens-tavarataloon. Olin tuntia aikaisemmin lähtenyt siitä tavaratalon nurkalta lampsimaan kohti Söderin kaupungin osaa. Onneksi.

Itse messuilta jäi mieleen ihmetys miten pienet messut olivatkaan kyseessä. Olin kuvitellut ne paljon laajemmiksi. Suomalaisiin messuihin verraten Tukholmassa oli enemmän puutarhojen osastoja ja herkkuja ja houkutuksia riitti. Olinkin seota täysin pelargonivalikoimien edessä. Kun Helsingin messuilta erikoisempia pelakuita löytyi parilta osastolta, naapurimaasta niitä löytyi lähes kymmeneltä. Tulikin kasvatettua pelakuukokoelmaa ihan huolella. :)

Muita mieleen jääneitä juttuja oli japaninverivaahteran ja saniaisten yhdistäminen yhdessä ideapuutarhassa. Ihan kuin olisin sellaisen idean nähnyt jossain tässä lähiaikoina... :) Ruostetta, rouheutta ja patinaa oli monella osastolla. Samoin tummalehtisiä kasveja, kuten apiloita ja verivaahteroita. Plantagenilla oli iso osasto, joka esitteli kivasta, mutta vaikeasti kuvattavasti erilaisia parvekepuutarhaideoita.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


16 kommenttia:

 1. Oli kiva pikaisesti tutustua, vaikka olosuhteet olivatkin kaikkea muuta kuin otolliset siinä perjantai-iltapäivän karmean terrori-iskun jälkeen. Omat ajatukset sinkoilivat sinne tänne ja olotila oli sekava ja järkyttynyt. Toivon mukaan tavataan joskus uudestaan mukavammissa merkeissä. Ihastuttavia kuvia sinulla, kauniita kuvakulmia. Kymmenkunta pelakuuvauvaa minäkin Tukholmasta kotiin kiikutin, mutta täytyy myöntää, että sinun kantamuksesi olivat kyllä hulppeat ja ihailtavan hyvin selvisit niiden kanssa laivaan. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intianminttu! Oli tosi tosi kiva tavata! Toivottavasti tosiaan tavataan mukavimmissa olosuhteissa, ehkä jossain bloggaajatapahtumassa.

   Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 2. Todella kauniita kuvia! 💚
  Ehdimmekin Helsingissä vaihtaa kuulumisia tuoreeltaan, mutta vieläkin on niin kiitollinen olo, että te blogiystävät selvisitte ehjin nahoin tuosta karmeasta päivästä.
  Ja pelakuita ei voi kyllä olla koskaan liikaa... 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Olen oikeastaan vasta jälkeenpäin tajunnut, kuinka pienestä kaikki oli oikeasti kiinni. Täytyy olla tosdella kiitosllinen asiasta.
   Ja todellakaan pelakuita ei voi olla koskaan liikaa. :) Voi olla vain liian pieni asunto niitä varten...

   Poista
 3. En usko kuinka olin iloinen kun näin Sinut satamassa, vertaistuki ja juttelu juurikin siinä tilanteessa oli niin paikallaan! Ihailin suunnattomasti tekniikkaasi matkalaukun ja mummokärryn kanssa rullaportaissa, upeaa todellakin!

  Messut eivät tosiaan olen hulppean mahdottoman isot, vaikka tarjonta on ihan mahdotonta! Kaikkea ihanaa, pelakuita, jouluruusuja, perennoita, kaikkia ihania puutarhajuttuja, sällskapeja neuvomassa vaikka mitä ihanaa...voi voi, pääressukka meinasi mennä sekaisin ihan kokonaan!

  Kuvakulmasi messuilta olivat niin ihanat!

  Kaikkea hyvää sinulle ja kaunista Pääsiäisen aikaa! Rapsutuksia kisullesi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että nähtiin! Oli hyvä edes vähän puhua puutarhaa kaiken sen kauheuden keskellä. Merkkailin jo ensi vuoden messut kalenteriin, kyllähän tuonne pitää päästä taas ensi vuonna.
   Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 4. ♡ kiitos kuvista. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana päästä paikalle näin kuvien välityksellä. Haaveilen, että vielä jonain keväänä pääsisin itse edes jollekin kevätmessuille tankkaamaan kasvun taikaa itseeni. Nyt nautin täysillä teidän muiden messuilijoiden jakamasta ilosta.

  Hyvää pääsiäistä!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukholman messut olivat kyllä ihan omaa luokkaansa. Lähes täyttä asiaa toisin kuin suomalaiset sisarensa, joissa on liikaa turhaa sälää ja vähän kasveja ja itse puutarhaa. Toivottavasti sait kuvista edes jotain irti, ovathan ne messut paljon hienommat livenä.

   Ihanaa pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 6. Joskus vielä olisi hieno päästä noille messuille. Kiitos kuvista!

  Onneksi ette osunut iskussa kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tuuria! Messut olivat kyllä kivat ja suosittelemisen arvoiset.

   Poista
 7. Upeat kuvat! Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
 8. Ihania messukuvia!
  Sulla oli messujentäyteinen loma, vaatii kyllä messukestävyyttä;)
  Hmmm, montakos ostit;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pioni! :) Loma oli tosiaan täynnä puutarhaa, ihan parasta. :) Tukholmasta tuli tuliaisina kymmenkunta pelargonia. Koko lomalta sitten "vähän" enemmän... ;)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground