ORAVANKESÄPESÄN PELAKUITA osa 5. Van der Velde.

23 huhtikuuta 2017

Pelargonium 'Vancouver Centennial' pienikokoinen tähtipelargoni
Kuten viime postauksessa lupasin, seuraavaksi jotain ihan muuta kuin messujuttuja, joten palataanpas lempiaiheeseeni pelargoneihin. :) Tämä postaus esittelee vuodenvaihteessa netistä tilaamiani pelargoneja. 

Päädyin jo syksyllä Kwekerij van der Velden nettikauppaan etsiessäni PAC 'Tom Cat' -pelargonia. Silloin tilaus ei onnistunut, kun kausi oli ohi. Joulun jälkeen muistin sivuston ja palasin ostoksille, klikkailin 'Tom Catin' lisäksi viisitoista muuta pelargonia ostoskoriin. Maksoin ostokset tilisiirrolla ja valitsin toimitusajankohdaksi maaliskuun puolivälin. Muita vaihtoehtoja olisi ollut helmi- tai huhtikuun puoliväli. En malttanut odotella huhtikuuhun, vaikka jälkeen päin katsottuna se olisikin ollut viisasta.

Pelargonium x hortorum 'Bird Dancer' kääpiötähtipelargoni

Pelargonium x hortorum 'Strawberry Fayre' kääpiötähtipelargoni (kompostissa)

Pelargonium 'Plum Rambler' ruusunnuppupelargoni
Puutarhalomani tuli todella huonoon kohtaan, nämä pienokaiset tulivat nimittäin vain viikkoa aikaisemmin, kun lomani ja reissuni alkoi. Yritin pyytää puutarhalta myöhäisempää toimitusta, tuloksetta. En halunnut jättää pieniä taimia yli viikoksi kastelematta, veteen seisomaan, joten otin pienokaiset mukaan. :) 

Pakkasin kaikki 15 pelargonia matkaan mukaan ja äitini hoiti niitä lapsuudenkodissani Tukholman keikan ajan. Vain 15 pelargonia siksi, että yksi pelakuista jäi saapumatta. Muoviset kotelot olivat viidelle, joten se yksi jäi tilauksesta uupumaan ja van der Velde oli päättänyt pudottaa pois tietenkin  PAC 'Tom Catin'.

Pelargonium 'Lavender Lindy' tuoksupelargoni: laventeli
Tilasin kääpiötähti-, ruusunuppu- ja tuoksupelargoneja. Eniten kuitenkin hurahdin luonnonlajeihin, joita tilauksessa oli runsaiten.

Pelargonium x ardens
Hybridi P. x ardens oli pitkään haaveeni ja nyt se toteutui. Istutin sen toisen lempparini sidoidesin kanssa vähän kauniimpaan punasaviruukkuun. Muistan ruukkuostokseni varmasti ikuisesti, sillä juuri kyseisessä tukholmalaisessa Tambur-putiikissa myyjäpoika kertoi minulle ensimmäisenä terroriteosta ja varoitti keskustaan menosta ja metron käytöstä.

Pelargonium x schottii

Pelargonium x stapletonii

Pelargonium x the boar (kompostissa)

Pelargonium carnosum luonnonlaji

Pelargonium gibbosum luonnonlaji

Pelargonium ionidiflorum

Pelargonium sidoides luonnonlaji

Pelargonium tetragonum (kompostissa) luonnonlaji

Pelargonium verspertinum luonnonlaji
Suurin osa toimitetuista taimista oli hyväkuntoisia, mutta yhdestä olin heti varma ettei se jaksa pitkään ja sittemmin myös kaksi muuta ovat heittäneet henkensä. Toivottavasti lisää menetyksiä ei tule. Moni Alankomaista tulleista on täällä kotimaassa sen verran harvinaisia, ettei menetyksiä pysty ihan heti paikkaamaan.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Kiva nähdä näitä erikoisempia lajeja. Itseä miellytti erityisesti tuo ensimmäinen "vaahteramaisuudessaan". Harmi että et saanut sitä, mitä nimenomaan lähdit tilaamaan. Ja toivottavasti ei tule enää enempää menetyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei uskoisi, että nuo kaikki ovat samaa sukua kuin se perinteinen mummopelakuu. Itselle on avautunut ihan uusi maailma {ja hurahdus} näiden erikoisimpien myötä.

   Poista
 2. Voi hyvänen aika, mitä aarteita!!! <3 Mä olen ihan mykistynyt.
  Tuliskohan jollekulle hyvä bisnes perustaa kasvihoitola, omistajiensa lomaillessa? :) Onhan sitä lemmikeillekin, jos jonkinlaista hoitolaa. Kyllähän kasvitkin sellaisen tarvitsisivat.
  Toivotaan aarteillesi oikein pitkää ikää ja runsasta menestystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Eivätkö olekin! <3
   Muistelen lukeneeni Instasta tai jostain, että Kaunisteen myymälä senaatintorilla ottaisi kasveja hoitoon. Teininä olin 4H-nuori ja tein cat/dog/petsitterhommia ja kerran pyydettiin hoivaamaan kasvejakin, siitä ei sitten loppujen lopuksi tullut mitään, mutta selvästi on ollut jo aiemmin tarvetta moiselle palvelulle!

   Poista
 3. Voi miten ijhania pelakuu-pikkuisia♥ Tuo eka on hieno...kaunis väri lehdissä.
  Ihanaa, että voit viedä ne äidillesi hoitoon..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkö olekin! Juu, äiti hoiti sekä kissan että kasvit. :)

   Poista
 4. Eihän täällä voi kun huokailla ja hyperventiloida. On nuo niin suloisia<3 Tuo Riinan ideoima kasvihoitolahan olisi huippu... Hoitaja voisi käydä kotona, samoinhan on koiran ulkoiluttajiakin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat! :) Juu, plantsittereitä vaan kouluttamaan! Kuuleeko 4H-liitto? ;)

   Poista
 5. Piti googlata toi puuttunut TomCat. Meinasin pyörtyä sen upeasta väristä. Ei ihme, että yritit sitä metsästää kauempaakin. Harmi, että se jäi kyydistä. Ja harmi, että osa noista aarteista on jo joutunut kompostiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eikö olekin upean värinen! Siksipä sitä olenkin jahdannut ja sitten kävi näin. Ei enää harmita niin paljon, kun löysin kyseisen pelargonin Tukholman messuilta.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground