PELARGONIPÄIVÄ.

03 huhtikuuta 2017Puutarhalomani seuraava etappi sijaitsi Loimaalla. Sunnuntaina vietettiin Pelargonipäivää Rinkin Puutarhassa. Päivässä oli Rinkin Puutarhan lisäksi noin kuutisen muuta myyjää, edustettuna oli mm. viime vuonna perustettu Suomen Pelargoniyhdistys ry. Paikalle oli löytänyt runsaasti pelargonin ystäviä ja piharakennuksessa ollut tila täyttyikin pika pikaa.

Myynnissä olevia pelargoneja oli eri koossa, juurettomista pistokkaista aina "aikuiskokoisiin" pelakuihin. Tungos oli aikamoinen ja pienten taimien pienet nimilaput olivat haasteelliset luettavat hieman härässä tilassa. En ollut varautunut runsaaseen valikoimaan miettimällä etukäteen mitä taimia tahtoisin. Hetkinen meni vain katsellessa, mutta onneksi osaan myös heräteostaa pelakuita. :)


Kahden aikaan olisi luvassa ollut pelargonipistokkaiden huutokauppa. Emme jääneet sitä seuraamaan, vaikka aika houkuttelevia pelakuita olisikin ollut huudettavana.


Sain mukaani Pelargonitaivas-blogin Tiina Niittyseltä kassillisen hänen bloginsa arvonnassa voittamiani pikkupelakuita. {Kiitos!} Lisäksi ostin häneltä siemenestä kasvatetun luonnonlajipelakuun, Pelargonium alchemilloides. Ostin myös Pelargoniyhdistyksen puheenjohtaja Auli Ketolalta {jonka upeat aarteet esiteltiin juuri Viherpiha-lehdessä} kaksi muuta pienokaista, punakukkaisen Pelargonium australen ja nanumin. Olivat niin söpöisiä pienilehtisiä etten voinut niitä vastustaa.
Katsokaa mikä suloinen mökki pelargoneilla on!  Kohta oma kokoelmakin on niin laaja, että vaativat oman asunnon. :) Vinkkinä, että Rinkin Puutarhan Tiina Niittynen pitää erinomaista pelakuublogia, Pelargonitaivasta, jossa on mm. pelargoniesittelyitä ja vinkkejä. Lisäksi hänellä on erittäin vaarallinen nettikauppa, josta voi tilata pelargonin ja verenpisaroiden taimia.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Aih ja voih, onneksi en ollut tuolla;)

  VastaaPoista
 2. Oi, olisipa ollut lähempänä ja sopivasti vapaatakin...
  Hieman huolestuin kun selailin heidän nettikauppaa. kun mikään ei ollutkaan tilattavissa vaan tulossa. Mutta valikoima avautuu taas pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ilmeisesti pelargonipäivän takia nettiputiikki oli "suljettuna". Siellä on vaikka mitä ihanuuksia. :)

   Poista
 3. Kiitos oivallisista vinkeistä. Ja tuollainen oma pelagonitupa olisi kyllä aika mukava.
  Sinulla onkin menossa oikea puutarhalomaputki. Kasvi-iloa toinen toisensa jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan paras loma, kun saa lomailla ja vierailla kivoissa puutarhatapahtumissa. Ihan parhautta, kun omassa puutarhassa oli tänä aamuna lunta. Onneksi ei enää.

   Poista
 4. Hiukan nauratti...anteeksi...hyvä taito on heräteostaa, tiedän, minullakin taitaa olla hiukan sitä taitoa! Ihanat pelakuut, ajattelinkin sinua pyhänä, että taidat pelakuuparatiisissa olla ja ensi viikonloppuna jälleen sitten uusilla houkutuskoukutusmessuilla, olethan tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Pitäisi kyllä parantaa heräteostostaitoa vielä vähän, nyt jäi harmittamaan yksi pelakuu, jota en ostanut! :D

   Oli kiva nähdä terminaalissa, vaikka tunnelmat olivatkin vähän surulliset!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground