TULPPAANIMUSEON TULPPAANITULIAISET.

08 maaliskuuta 2018


Noniin. Helsingissä on kunnon talvi, odottelen jo kaihoisasti kevättä ja syksyn sipuli-istutukset ovat autuaasti unohtuneet. Kohta, no parin kuukauden päästä, toivottavasti näkee tuloksia joka syksyisestä sipulishowsta.

 

Tulppanimuseon sipulit olivat pakattu sieviin pieniin ruskeisiin pusseihin ja niiden mukaan sai kuvalliset kortit sipulin tiedoilla. Kassalta sai mukaan vielä kuvitetun istutusohjeen.


Sipuleiden istuttaminen on joka vuosi yhtä vastenmielistä puuhaa, mutta kevään odotetut kukkijat mielessä, tsemppaan itseni istuttamaan kymmenittäin, no sadoittain maahan. Tänä vuonna odotukset ovat erityisen korkealla, kun maasta odottelen nousevaksi Amsterdamin Tulppanimuseosta ostamiani kasvitieteellisiä tulppaaneja. Toivon niiden nyt alkuun edes selvityneen talvesta ja märästä syksystä. Mutta toiveet ovat myös vuosittain jatkuvasta kukinnasta ja räjähdysmäisestä leviämisestä.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Voi mitä ihanuuksia sinulla onkaan tulossa. Vähän aikaa pitää vielä odottaa......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toivottavasti märkä syksy ei koitunut näiden aarteiden surmaksi.

   Poista
 2. Voi ihanuutta! Tuota Acuminataa olen monasti ihaillut ja haaveillut sen hankinnasta! Enää ei kestä kauaa, kun pääset nauttimaan aarteidesi kukinnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua vähän jännittää miten noiden kanssa käy, toivottavasti kukkivat! Ne ovat erityisiä ja siksi toivoisin niiden selvinneen märästä syksystä.

   Poista
 3. Voi, mitä aarteita ja niin kauniisti pakattuna! 💕
  Jään innolla odottamaan kaikkien näiden, sekä aiemmin istuttamiesi sipulikukkien kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! <3 Pikkasen pelottaa miten käy, ei näistä sipulihommista ikinä tiedä. :) Toivottavasti kukkivat.

   Poista
 4. Oi, mitkä toiveet, tulkoon kukkaisa kevät! Ihanaa acuminataa minäkin olen havitellut monta vuotta, mutta sitä pitäisi tosiaan hankkia ulkomailta. Ehkä ensi syksynä.
  Siinä on pussit täynnä lupauksia, ihanat kauniit pakkaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaukset olivat kyllä kauniit ja kortit kiva idea. Pitelen peukkuja ja sormia ristissä ja kaikkea, että nämä ihanuudet kukkisivat keväällä.

   Poista
 5. Nämä tulppaanit ovat kyllä erikoisen ihania, ovat niin ihanasta kaupasta ostettuja;)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground