NORDISKA TRÄDGÅRDAR -MESSUT osa 1/3.

31 maaliskuuta 2018


Terveiset Tukholman puutarhamessuilta! Piipahdin viime viikon torstaina, heti avajaispäivänä, kauden ensimmäisillä puutarhamessuilla. Ihana puutarhakauden avaus, varsinkin kun vieläkin oma puutarha on lunta tulvillaan. Yleensä pääsiäisenä olen puuhastellut palstalla, mutta tänä vuonna ei siellä ole oikein vielä tekemistä.Messuosastot ovat suurelta osin kauniita ja inspiroivia, sellaisia joita toivoisi olevan enemmän Suomessakin. Poissaololla loistivat tulppaanikimppujen massat, jotka ovat toki näyttäviä, mutta tylsiä. Itse tykkään puutarhasisustuksen {-ulkoistuksen :)} ja kasvien yhdistämisestä osastoilla. Tiedän, että on myös toinen mielipide, ihmisiä, jotka haluvat pelkästään kasveja, mutta itselle puutarhan kauneus on myös muutakin kuin kasveja.
Kukkakauppa Bloem


Kukkakauppa Gingko


Minna Mercke Schmidtin Blomsterverkstad-osaston kirjapino.


Ruotsin siirtolapuutarha yhdistyksen osasto.Rouheita puulaatikkoja, vanhoja kuluneita astioita ja esineitä näkyi edelleen paljon, samoin ruostetta ja patinaa. Ei haittaa minua, tykkään tyylistä kovasti. :)

Ihastuttavia kevätistutuksia oli joka puolella, kivoja yhdistelmiä ja ihania sävyjä. Perennoja näkyy näilläkin messuilla hyvin vähän. On niin aikaista istutella vielä mitään.Nordiska Trädgårdar -messut ovat minulle ennen kaikkea erikoisten pelargonien ostopaikka. Ruotsissa valikoimat ovat hullun suuret verrattuna valikoimaan Suomen messuilla. Messuilla oli useampikin osasto täynnä erilaisia pelargoneja, ei vain nimettömiä valkoisia, punaisia ja vaaleanpunaisia. Tässä yllä yksi pelargoniosasto, jonka ihanista laareista löytyi pari herkkua kotiintuomisiksi. Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Luinkohan oikein, vain pariko pelakuuta löysit! Varmasti upeat messut ja oli niin mukavaa katsella sinunkin kuvakulmastasi messuja!! Kiitos upeista kuvista! Ihanat nuo molemmat hyönteishotellit, ihania pelakuita, vanhoja ruukkuja ja vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuolta osastolta! :) Saatoin ostaa muutaman muunkin pikkupelakuun toisilta osastoilta... Eihän niitä ihanuuksia pysty vastustamaan! Siellä oli niin paljon kaikkea kaunista ja ihanaa, että huhheijaa.

   Poista
 2. Kauniita kuvia messuilta. Messuilla pitää olla sopivassa suhteessa kasvia ja sisustamista. Tuolla vaikuttaisi olevan hyvä suhde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Kyllä, oli kivasti molempia. Jotenkin kaipaisin enemmän messuille perennoja, mutta sitten messujen pitäisi olla myöhemmin, jotta ne voisi istuttaa heti maahan.

   Poista
 3. Kiitos näistä upeista ja inspiroivista kuvaterkuista!
  Tykkään ruotsalaisten tyylistä saada luotua kaunista kotoisuutta sekä ulos, että sisälle. Puutarha on osa kotia ja siksi sinne tarvitaan myös esineitä ja sisustamista tuomaan tunnelmaa.
  Tällaista tunnelmaa kaipaa totisesti myös Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäsit! Ruotsalaisilla on kyllä pistämätön tyylitaju. Onneksi sitä samaa alkaa vähitellen näkyä myös Suomessa. Muutamat osastot ovat meilläkin herkkuja, mutta sitten on niitä, joihin ei tunnuta satsattavan. On vain tavarat esillä, ei myydä sitä fiilistä, ideaa tai tunnelmaa kuten Ruotsissa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground