DAALIOIDEN ISTUTUS.

02 kesäkuuta 2019


Ruukutin eilen lähes kaikki daalian juurakot. Viimevuotisia oli kellarissa seitsemän ja lähes kaikissa oli elämän merkkejä. Suurempi urakka oli vuoden ensimmäisenä päivänä tilattujen daalioiden kanssa.

Tilasin juurakot FAM Flower Farmin verkkokaupasta, olin tutustunut puutarhaan Instagramissa. On muuten ihan älyttömän kaunis tili, kannattaa ottaa seurantaan. Puutarhan omistaa kaksi naista, Marlies ja Linda, joilla molemmilla on selvästi silmää kauneudelle. Olin päättänyt tilata tasan kymmenen daaliaa, mutta niin vain lopullisessa tilauksessa rivejä oli 11. Pyysin viivästyttämään toimitusta Japanin matkani takia ja sain kaksikin ystävällistä vastausta ja hyvän matkan toivotusta. Hyvää asiakaspalvelua.


Daaliat lopulta tulivat tällä viikolla, eikä oikeastaan yhtään liian myöhään, on ollut aika viileää. Juurakot oli pakattu vaaleanpunaiseen paperiin ja mukana oli vaaleanpunaiselle paperille tulostettu lähetyslista, kiitoskortti ja daaliakorttisetti. Erittäin tyylikästä!  Jokaisen juurakon mukana oli lappu, joka oli kuminauhalla kiedottu juurakon ympärille. Lapussa oli kyseisen daalian nimi, kuva, daalian korkeus ja kukan koko. Takapuolella ohjeet istutukseen. Yhdentoista tilaamani daalian juurakon lisäksi paketista paljastui kymmenen kaupan päälle saatua.


Ylimääräiset olivat toki ihana yllätys, mutta aiheuttivat päänvaivaa mihin ihmeesen ne istutan. Olin ajatellut laittaa kaikki ruukkuihin, mutta nyt ruukuista oli vähän pulaa, kun olikin kymmenen extraa istutettavana. Osa odottaa vielä istutusta, laitan ne varmaan maahan, kunhan ensin vähän kitken.


Tein kevään aikana keramiikkatunnilla kivitavarasavesta merkkitikkuja ja kuvittelin vähän liioitelleeni määrässä, mutta nyt ne tulivat käyttöön. Kirjoitin lyijykynällä daalian nimen, jäljen pitäisi olla pois pyyhittävissä eli tikut ovat toivottavasti monivuotiset.
Nyt odotan jännityksellä tuleeko vielä liian kylmiä öitä, kurkistaako kaikista ruukuista alkuja ja kukkivatko sellaisina kuin olen ne ostanut tai kuvitellut. Entä sopivatko ne yhteen kuten olen ajatellut ja raaskinko leikata niitä kimppuihin. Jännittystä siis riittää.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

 1. Kymmenen ylimääräistä daaliaa, uhka vai mahdollisuus...? =) Toivottavasti kuvaat ja raportoit, minkälaisia ihanuuksia niistä kasvaa. Minä en jostain syystä ole oikein onnistunut daalioiden kanssa. Paras tulos on tullut suoraan kukkapenkkiin istuttaen, kun kesällä on tullut riittävästi sadetta ja ollut kuitenkin lämmintä. Ruukkukasvatus ei ole onnistunut hääppöisesti. Osaatko antaa vinkkejä, miten daalioita pitäisi hoitaa? Nyt minulla on yksi marketista ostamani juurakko, muistaakseni Arabian night, kasvamassa noin 15-20 litran ruukussa. Toisesta istuttamastani ei ole ilmaantunut mullan pinnalle mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jää nähtäväksi... :) Ihana yllätys, mutta kun jo tilaus oli vähän yläkanttiin käytettävissä olevan tilan kanssa, niin kymmenen lisää on jo todella haastavaa.

   Mulla ei valitettavasti ole kokemusta daalioista kuin viime kesältä, sen pohjalta en osaa antaa vinkkejä, kun vasta itsekin harjoittelen. Toivon, että kuvattavaa, raportoitavaa ja ennen kaikkea kukkia riittää maljakkoonkin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground