MÖKKI JA PALSTA KESÄKUUSSA 2019.

26 kesäkuuta 2019Kesäkuun kuukauden kuvat ovat kuun puolesta välistä, vaan ehti tulla juhannus julkaisun väliin. Otin läppärin mökille mukaan ja säästelin muiden bloggauksia luettavaksi, vaan en sitten edes käynnistänyt kertaakaan tietokonetta. Sen sijaan luin kaksi kirjaa ja aloitin kolmatta, haahuilin puutarhassa ja tein vähän puutarhahommiakin.


Kasvilavoissa kaikki hyvin - tai ainakin melkein valkosipulit ja perunat kasvavat hyvin. Raparperistä olen pyöräyttänyt pari piirakkaa, mutta herneet jurovat. Ne harvat, jotka ovat edes vaivautuneet hieman kasvamaan. En näköjään turhaan istuttanut herneitä ihan liian tiheään, tällä itämisellä tilaa kaikille on hyvin. Ostoskärryissä on peiton alla kaksi kaalia. Harson on aika turha, kaalinlehdet ovat jo rei'itetyt.Verihanhikki | Potentilla atrosanguineaYhtä lukuunottamatta kaikissa muissa daaliaruukuissa on kasvu lähtenyt käyntiin. Muutamassa isoimmassa ruukussa on useampi juurakko, saattaa olla että ihan jokainen niistä ei ole hengissä. Pienissä laatikossa on erilaiset sekoitukset yksivuotisia kukkia. Jännityksellä odotan minkälaisia mixejä on luvassa. Mustan laatikon siemenet ovat itäneet erinomaisesti, laatikossa on suorastaan vähän tungosta. Kahdessa muussa kasvu ei ole ollut niin tasaista, olen pariin kertaan lisännyt unikonsiemeniä aukkoihin.Yllä oleva kuvakulma hämää hyvin. Tuossa päivänkakkaroitten jälkeen on pari-kolme metriä lähes pelkkää multaa. Otin muutama viikko sitten kaikki kasvit ylös, kaivoin vuohenkellon juuria pois ja otin säilöön muutamia perennoja, ahomansikoita ja sipuleita. Istutin perennat ja mansikat takaisin ja lisäksi istutin kaksi pionia.

Olin viime vuonna keksinyt pioneille paikat, toinen oli nyt keväällä, kun pionit ostin, kasvanut jo valmiiksi niin umpeen muista kasveista ja tuumin paikan olevan myös turhan varjoinen. Muutaman päivän pähkäilin pionien uutta sijoitusta, kunnes välähti. Palstan paraatipaikka, aurinkoa ja alue, joka on jo viime vuonna pitänyt kaivaa ylös ja siistiä. Ei kun vain puuhaksi. Otin kuviakin tekovaiheista, mutta ne eivät näytä miltään, niin jääkööt julkaisematta.

{2018} {2017} {2016{2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Toivottavasti sait kaiken vuohenkellon pois. Osaatko sanoa kuinka syvälle se tekee juuria? Minulla on syksyllä kaivuut edessä. Kärhö köynnöskaaressa on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen suuresti, kun en kaivanut kovinkaan syvälle. Vuohenkello tekee erittäin syvät, porkkanamaiset juuret, sellaisen tiheän ja ohuen pintajuurien lisäksi. Pitää yrittää näännyttää se vähitellen.

   Poista
 2. Ihanan värisiä idänunikoita sinulla! Juhannuksesi kuulostaa ihan täydelliseltä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat! Tosin tänä harmillisesti vuonna ei kukkinut yhtään valkoista tai vaaleanpunaista. Olisi ihanaa, kun olisi eri värejä.

   Poista
 3. Sinulla on ollut täydellinen loma kirjojen ja puutarhan parissa.
  Tänä vuonna kaikenlaisia ötököitä on pilvin pimein. Minullakin kaikki kaalit ja salaatit ovat varsin pitsilehtisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en osaisi kuvitella itselleni parempaa paikkaa viettää juhannusta (paitsi ehkä Japani).

   Ensi vuonna varustaudun öttiäisiin paremmilla harsoille heti alkuun.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground