HUUSSI.

17 kesäkuuta 2019


Blogiyhteistyö: Kekkilä

Mökkeilyni mukavuustaso nousi ihan uusiin sfääreihin, kun sain mökille kuivakäymälän. Olen koko kohta kahdeksanvuotisen siirtolapuutarhuriurani aikana miettinyt huussin tekoa mökin päädyssä olevaan pieneen varastoon. Kaikki nämä vuodet varasto on ollut täynnä harvoin tarvittuja tavaroita, kuten tikkaita ja varatuoleja. Huussi ei ole ollut välttämätön, sillä siirtolapuutarhassa on kahdessa, kohta kolmessa, rakennuksessa vesivessat, joita olen tähän asti käyttänyt.Myin varastossa olleet neljä tuolia, kuvassa näkyvät ämpärit lähtivät roskiin, tikkaille laitettiin mökin takaseinään koukut ja sipulit pääsevät syksyllä maahan. Varasto oli nopeasti tyhjennetty. Tyhjät, nuhruiset pinnat huusivat ehostusta. Isäni tuli avuksi ja remontoimaan varasto huussiksi.  Seinällä ollut kaappi irrotettiin ja se lähtini isäni mukaan kunnostettavaksi. Kaikki pinnat saivat maalia, käytetyt maalit olivat joko mökkini tai kotini remontista ylijääneitä


Varasto on luultavasti rakennettu jälkeenpäin, mökinpuoleinen seinä on ollut ulkoseinä ja ilmeisesti mökki on ollut väriltään keltainen. Tuon seinässä olevan metalliasian tehtävästä ei ole tietoa, veikkaan lipputangon pidikettä. Se on seinässä niin tukevasti kiinni, että se jätettiin paikoilleen.


Huussiksi valikoitui Kekkilän Kuivikekäymälä 50 l* sen näppärän koon vuoksi, se mahtuu pieneenkin tilaan. Se ei vaadi toimiakseen vettä tai sähköä ja tyhjentäminen on helppoa. Kuivikekäymälän voi asentaa lattian päälle, me teimme pienen korokkeen, jotta suotonesteet saadaan valutettua erilliseen astiaan. Astian tulee sijaita käymälän alapuolella, eikä meillä ollut mahdollisuutta muuhun. Isäni hoiti käymälän asennuksen sillä aikaa kun itse olin töissä.


Tapetiksi valikoitui St. Jude's:n Squirrel and Sunflower, jonka on suunnitellut Mark Hearld. Tapetin aihe ja piirrostyyli ovat aivan täydelliset. Siitä on myös tehty täydellisen puna-punainen tapetti, sitä vain ei juuri tällä hetkellä valmisteta eikä mistään varastosta löytynyt yhden yhtä rullaa. Tämä 'Hazel Brown' -väritys on hyvä kakkonen.
Käymälän kuivikkeena on Kekkilän Hajusieppoa*, jota laitoin 2-3 cm kerroksen pohjalle ennen käyttöä ja sen jälkeen käynnin jälkeen huiskaisen kauhallisen tai kaksi. Kauha on muuten ostettu Kiotosta. Se näyttää kauhalta, jota käytetään japanilaissa temppeleissä käsien ja suun puhdistamiseen vedellä. Ajattelin käyttäväni sitä sitten joskus Kesäpesän vesiaiheessa, mutta luulen että sellaista saan odottaa jokseenkin pitkään ja tässä käytössä se on paljon parempi.Söpö roikkuva kori on myös Japanin reissulta, suunnittelin ostaessani sen mökille ja huussiin se sopi mielestäni täydellisesti.


Myös wc-paperiteline ja seinätanko ovat myös japanilaiset. Seinätangon tilasin jälkeenpäin, mutta wc-paperitelineen ostin suoraan Fog Linen Workin myymälästä Tokiosta.


Pieni koripallo kätkee sisäänsä sinisateelta tuoksuvia palloja ja aivan oikein, nekin ovat Japanista. Tuliainen Ashikagan wisteriapuistosta.Huussin valaisimena toimii japanilaisen Rina Onon suunnittelema paperivalaisin, jossa on LED-lamppu. Se antaa himmeän valon, joka yöaikaan on riittävä. Päivällä ovenraoista pääsee tarpeeksi valoa valaisemaan tilan.
Muutaman päivän kokemuksella olen erittäin, erittäin tyytyväinen, on ihan toista kävellä muutama metri vessaan omalla palstalla kuin pari sataa metriä siirtolapuutarhan alueella. Yöllisetkin pissahädät ovat ihan toista, kun ei tarvitse enää asiakseen lähteä pääportille. Kun huussi valmistui ja seuraavana päivänä olin mökkeilemässä, lähdin vanhasta tottumuksesta pääportille vessaan. Vasta matkalla muistin, että aivan turhaan.
ISO kiitos isälleni avusta, huussi näyttää erittäin hyvältä ja ennen kaikkea se on toimiva ja säästää aikaa, kun ei tarvitse positua omalta palstalta.

*Tuotteet saatu blogiyhteistyönä Kekkilältä.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Kaunis huussi. Parin sada metrin kävelymatka on tosiaan eri asia kuin pari metriä. Eikä ole jonoa.

  VastaaPoista
 2. Kiva huussi, tuolla viihtyy. Ja onhan se oma ihan eri asia kuin alueen yhteinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, eipä tarvitse käyttää aikaa vessaan menemiseen tai jonottamiseen.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground