JUHANNUS 2019.

24 kesäkuuta 2019Juhannus meni pitkälti hyväksi havaitulla tavalla - mökillä. Pääsin torstaina lähtemään ajoissa töistä ja olin myös ajoissa Murusen kanssa mökillä. Kävin illemmalla välillä kotona saunomassa ja pesemässä koneellisen pyykkiä ja palasin takaisin palstalle. Onni on asua ihan siirtolapuutarhan vieressä. Oli täydellinen kesäilta, lempeän lämmintä ja valoisaa. 


Aattona nukuin pitkään, kuten myös launtai- ja sunnuntaiaamuina. Nautiskelin hitaan aamiaisen puutarhassa ja sitten lähdin perinteiselle juhannusaaton maauimalauinnille. Tällä kertaa väkeä oli hyvästä säästä johtuen vähän turhankin paljon, mutta päätin jo etukäteen etten stressaa asiasta ja uin sen minkä huvittaa. Yleensä uin kilometrin, mutta ruuhka-aikaan ei ole mikään nautinto väistellä lapsia ja kelluvia mummoja.

Saimme Murusen kanssa aattona seuraa ystävästäni, joka kuuluu myös juhannusperinteisiin. Grillasimme hampurilaiset ja söimme hänen tekemä jälkkäriä. Ystävän lähtiessä keskustaan, kävin pyörähtämässä siirtolapuutarhan juhannusjuhlissa. Tänä vuonna ei ollut kohokohtaa eli kokkoa metsäpalovaroituksen vuoksi. Palatessani omalle palstalle kävin perinteiden mukaisesti poimimassa metsänlaidasta seitsemän kukkaa tyynyn alle.Juhannuspäivänä ryhdyinkin heti aamiaisen jälkeen hommiin. Tyhjensin kompostin - neljännen tälle vuodelle. Tasoittelin kompostialueen maata, vanhan kompostin jäljiltä oli kuoppa ja vieressä pieni kumpu muistona multatilauksesta ja mökin vierustan kaivuutöistä. Saatuani alueen tasaiseksi levitin suodatinkankaan ja asettelin päälle kompostit riviin. Tyhjensin väliaikaisesti kitkentäjätteellä täyttämäni jätesäkin ja suursäkin yhteen kompostiin ja mikä ilo olikaan, kun pitkästäaikaa sain kompostin käyttöön.


Jatkoin puuhastelua palstan toisessa päässä vielä pahemman ryteikön parissa. Olen kahtena edellisenä vuotena karsinut syreeniä ja tänä vuonna taas jatkoin sitä. Sahasin paksuimmat ja korkeimmalla keikkuneet rungot. Tilalle jäi syreenipiiskoista, villiviinistä ja kärhöstä muodostuva sekasotku. Leikkasin kaikkia aika rajulla kädellä ja vielä sunnuntainkin leikkuun jälkeen kärhöpuska jäi aikamoiseksi kasaksi.


Kuvien loistokärhö 'Omoshiro' ei liity tapaukseen.


Sunnuntaina jatkoin hieman leikkuupuuhaa, mutta myös vain lueskelin ja oleskelin. Kiersin katselemassa ja nuuhkimassa kukkia sekä ihailemassa vielä keskeneräistä, mutta ihanasti siisteytynyttä kompostialuetta. Päässä muhii pari ideaa puutarhan suhteen, mutta taidan antaa ideoille aikaa, sillä varsinkin toinen niistä vaatii aikamoista työtä. Eikä tässä kiirettä ole ja nuo kaksi edellistäkin projektia on vielä kesken.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground