ELOKUINEN RUUKKUISTUTUS.

23 elokuuta 2020Kaupallinen yhteistyö: Huiskula

Oli aika vaihtaa mökin kulman ruukkuistutuksen kasvit. Toukokuussa ruukuissa oli kärhö, keijunkukka ja kultalakkaa. Kaksi ensimmäistä istutin maahan ja kolmanteen olivat lehtokotilot kovin ihastuneet ja rei'ittäneet lehdet melkoiselle pitsille.


Uuteen istutukseen valitsin vain harmaan ja vihreän sävyjä, enkä lainkaan kukkia. Hyvin poikkeuksellista. Kokeilin myös istuttaa useampia kasveja samaan ruukkuun, sekään ei ole se omin juttu. Yleensä ruukussa on vain yhtä kasvia, yhdistely tuntuu jotenkin liian monimutkaiselle. Nyt kasvien valkkaus ja istutus helpottui, kun värit olivat rajatut. Korkeutta istutukseen tuo korokia*, jonka pienet, hentoiset ja harmaat käkkyräiset varret saman sävyisten lehtien kanssa tekee kasvista ihastuttavan.


Samaan ruukkuun korokian kanssa päätyi muratti*, hopealanka*, hopeavillakko* ja ikisuosikkini lankaköynnös*. Istutuksessa on muratteja ja hopeavillakkoja molempia kaksi tainta.Toisessa ruukussa kasvaa hopeavillakko, muratti ja lankaköynnös, yksi kutakin lajia.Kolmannessa ruukussa hopealangan ja lankaköynnöksen kaverina on kuunlilja 'First Frost'*.


Lankaköynnös ja muratti riippuvina kasveina luovat kivan rennon fiiliksen istutukseen, kun hopeiset kasvit taas terhakkaasti kasvavat korkeuksiin.


Yksi tekemistäni dinosauruksen munista päätyi koristamaan ruukkuistutusta. Sen väritys on just kokonaisuuteen sopiva. Harmaa-vihreän istutuksen myötä mökin nurkkauksesta tuli heti skarpimpi.


*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground