KESÄPESÄN VALOJUHLAT.

13 elokuuta 2020


Siirtolapuutarhassa juhlitaan elokuun hämäriä iltoja valojuhlilla myöhemmin, mutta olen nyt viime päivinä viettänyt omia valojuhlia joka ilta palstallani, koska miksipäs ei. Tykkään hirmuisesti poltella kynttilöitä, se luo niin kivan tunnelman ja pienen valopilkut muuten niin pimeässä puutarhassa ovat jotenkin rauhoittavat.Pieni kivilyhtyni tuikkii lämpökynttilän voimalla bambun kupeessa. Onneksi ostin lyhdyn epäröinnistä huolimatta, siitä on ollut iso ilo viime päivinä.


Pentikin Nagoya-lyhdyt ovat vuosien saatossa ruostuneet kauniiksi. Toisesta on mennyt lasinen kupu rikki, mutta onneksi kynttilä palaa tyyninä iltoina. Ostin nämä noin kymmenen vuotta sitten silloiselle parvekkeelle ja edelleen pidän niiden muodosta, kuin japanilaiset paperilyhdyt.


Omenapuussa roikkuu kynttelikkö ja kynttilikössä kynttilät. Älkää huoliko, kyseessä ei ole aidot kruunukynttilät, vaan paristolla toimivat LED-valot. En millään uskaltaisi poltella pitkiä kynttilöitä puussa heilumassa, joten paristovalot ovat ihan täydelliset tunnelman tuojat.Pöydällä on kaksi vanhaa lasipurkkia ja niissä äidiltä saadut kynttiläpidikkeet kynttilöineen. Olen muutaman viikon harkinnut tuovani Kivi-kynttilälyhdyt mökille, mutta vielä en ole jaksanut hakea laatikkoa kellarista ja kantaa mökille. Hirveä homma, joskus laiskuudellani ei ole mitään rajaa. :) Ehkä sitten varsinaisiin valojuhliin.


Kun mökin edustan sirkusvalot ovat iltaisin käytössä, mökki loistaa kuin majakka.


Mökin kiinteä ulkovalo valaisee vierellään roikkuvat koinoborit. Mökin sisällekin tykkään laittaa iltaisin heti hämärtyessä keijuvalot päälle ja sytytellä sisällekin parit kynttilät tuomaan tunnelmaa ja hieman myös lämmittämään illaksi viilenevää mökkiä.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


13 kommenttia:

 1. Aivan ihana tunnelma 💖.
  Tuo kivilyhty on niin kaunis!

  VastaaPoista
 2. Ihanat valojuhlat!
  On ihana alkaa polttelemaan kynttilöitä sekä sisällä että ulkona, kun illat pimenevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Elokuun lempeät illat on kuin tarkoitettu kynttilöiden polttoon ja tunnelmointiin.

   Poista
 3. Voi, miten tunnelmallista ja ihanat lyhdyt. Kelpaa valojuhlia viettää noin kauniilla kattauksella :).

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Uusi yritys bloginimellä..:)

  Elokuu on ihanaa aikaa hämyisine iltoineen. Niin kauniita ja tunnelmallisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! <3 Nyt on juuri oikea aika nauttia hämäristä illoista ja kynttilöiden lempeästä valosta.

   Poista
 6. Ihana tunnelma! Puutarhakausi ei pääty elokuisten iltojen hämärään.
  Hyvä idea laittaa kynttelikköön patterikynttilät. Minun kynttelikköni on pergolassa odottanut valoratkaisua ja nytpä sen sain. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! <3 Olen ostanut paristo-kruunukynttilät Jyskistä ja K-Citymarketista, ne ovat kyllä kätevät. Kaukaa ei huomaa mitään eroa, mutta ei tarvitse ulkona poltellessa jännätä tulipalon mahdollisuutta. Valokynttilät ovat vielä sellaista vahamaista materiaalia, jota oli yhtä helppo veistää kuin oikeita kynttiläöitäkin kynttelikköön sopivaksi.

   Poista
 7. Ihanat valot! Pimeä tulee jo tosi aikaisin.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground