ELOKUUSSA KUKASSA.

25 elokuuta 2020


Rusokapinsäde | Bercheya purpurea
Elokuu on mielessäni hyvin keltaisen ja oranssin sävyttämä. Silti puutarhasta löytyy hyvinkin viileitä sävyjä. Kuten tämän kesän ostos, rusokapinsäde, joka ilahdutti heti kukinnalla. Aivan ihastuttava kukka ja tuo hentoisen liila sävy - täydellinen. Rusokapinsäteen lehdet ovat ikävän piikkiset ja istuttaessani sitä mietin paikkaa tarkoin, jotta se ei osu kulkureiteille.

Jättikarhunputki | Angelica gigas

Jättikarhunputki | Angelica gigas
Jättikarhunputken ostin kaksi vuotta sitten Lahden Pihapiiri-messuilta. Olen odottanut tätä kukintaa siitä asti kuin kuuta nousevaa ja nyt vihdoin odotus palkittiin. Ja on se upea! Ja tuo väri - ihan mieletön. Ostin talvella jättikarhunputken siemeniä, ne vaativat kylmäkäsittelyn, joten ne pitää muistaa kylvää syksymmällä, kuten myös muutamaa muutakin. Taustan keltaiset kultapallot ja -piiskut ovat riehakas vastaväriyhdistelmä jättikarhunputken kanssa ja oikeastaan aika herkullinen.

Clematis fusijamana
Kärhö Clematis fusijamanan olen ostanut samaan aikaan kuin Clematis fuscankin Vakka-Taimesta.  C. fusca ehti kukkia jo viime vuonna kun taas C. fusijamanan ensi kukintaa sai odotella tähän asti. Vakka-Taimen Vesa myi tämän aikanaan minulle, kun olin ostamassa heidän listalla ollutta Clematis japonicaa, joten heillä ei kuulemma koskaan edes ole ollut. vesa väitti tämän olevan samantyyppinen. Ei se ihan ole, mutta on se silti kaunis. C. japonica on enemmän fuscan tyyppinen.

Silkkiunikko | Papaver rhoeas 'Amazing Grey'
Monessa blogissa on tänä vuonna näkynyt tätä harmahtavan sinertävää silkkiunikko 'Amazing Grey':tä. Niin myös täällä Oravankesäpesässä.

Punahattu | Echinacea
Loppuun vielä perinteinen punahattu kimalaisen kanssa. Tämä on tämän postauksen palstan ainoa alkuperäinen kasvi. Punahattu sinnittelee muutalla varrella. Vanhoissa kuvissa kukinta on paljon runsaampaa. Missäköhän mahtaa olla vika? Puutarhurissa?
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Oi, miten huikea kuva punahatusta ja kimalaisesta!!
  En ole koskaan kuullutkaan rusokapinsäteestä, mutta kaunis se on. Ja ymmärrän innostuksesi jättikarhunputkesta, väri on kerrassaan upea!
  Haikeaa on luopua elokuusta, mutta kohta sekin on edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Olisin voinut väittää etten minäkään ole ennen kuullut rusokapinsäteestä, ennen kuin törmäsin siihen taimimyymälässä. Mutta googlettelin kasvia ja sellainen löytyy Saaripalstalta ja itse olen kommentoinutkin kyseistä postausta ja kasvia. :) Sen kukan hienostunut sävy sai tekemään ostopäätöksen. Tumma purppura on lempparini puutarhassa ja jättikarhunputki on juuri täydellisen värinen.
   On ollut ihana kesä, toivottavasti syksy jatkuu yhtä mahtavana!

   Poista
 2. Ihania värejä! Minustakin mahtava tuo viimeinen kuva punahatusta ja kimalaisesta. Rusokapinsäde on todella ihana. Niin ja jättikarhunputki! Harmi, kun se maistuu peuroille liiankin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Peurat kyllä taitavat ymmärtää kauneuden päälle, harmillisesti toki nauttimalla makuaistilla.

   Poista
 3. Voi kun sen tietäisi miten saa punahatun menestymään. Taas ostin yhden taimen kokeiluun. Jättikarhunputki on upea keltaisen kanssa, kuva sai jopa harkitsemaan jotain tähän aikana vuodesta keltaisena kukkivaa kuten kultapalloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Olen istuttanut muutamat punahatut, mutta eipä niistä näy enä jälkeäkään. Onneksi on sentään tämä vanha. Joskus paperilla hurjilta kuulostavat yhdistelmät vain toimivat puutarhassa älyttömän hyvin. En ole suunnitellut kyseistä yhdistelmää, mutta on se aika päräyttävä.

   Poista
 4. Ihania viileitä syysvärejä!
  Tuli taas pari uutta kasvia ostoslistalle;)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground