ASETELMA KUUMAAN.

21 kesäkuuta 2021Kävin rautakaupassa, eksyin matkalla puutarhamyymälään. Onko tuttua? :) Rautakaupasta löysin hiomapaperia, mitä olin etsimässäkin. Syynäsin puutarhaosaston tarkkaan, mutta en löytänyt mitään mieleistä, joten suosiolla karautin Jopolla läheiseen puutarhamyymälään.


Olen ehkä vuosien saatossa nirsoutunut puutarhakasvien suhteen, mikään ihan tuikitavallinen ei kelpaa - tai se jo löytyy puutarhastani. Viivähdin hetken hakoneheinien luona, mutta niiden kirvelevän korkea hinta sai luopumaan ostoaikeesta. Tyhjin käsin ei kuitenkaan tarvinnut lähteä, olin samana aamuna saanut päähäni, että mökin aurinkoinen seinusta kaipaa ehdottomasti ruukkuistutusta. Hirvittän hieno visio ja kerrankin löysin täydellisen kauniit, juuri sopivat kasvit heti. No, ehkä olisin halunnut punertavan loistomehipuun vielä kaveriksi, mutta oli tyydyttävä vihreään. Sen sijoitin toisaalle, kun sen ruukun väri ei mätsännyt tähän. Turhamaista? Kyllä. :)

Mehitähti | Sempervivum
Löysin kokoelman erilaisia, pyörryttävän upeita ja yhteensopivia kasveja. Täydellisen punertavina vieläpä. Ensimmäisenä poimin upean mehitähden, jonka ruukku tulvi poikasia. Irrottelin ja kaivoin niitä myös maahan, pitäähän sitä kokeilla onneaan.

Kainomaksaruoho | Sedum pallidum 'Turkey Form'

Mehitähti sai kaveriksi herkän ryöppyilevän kainomaksaruohon. Tämä maksaruoho oli istutukseeni turhan kookas ja varovasti jaoin sen kolmeen osan. Yksi osa pääsi ruukkuun, kaksi maahan.

Kainomaksaruoho | Sedum pallidum 'Turkey Form'
Maksaruoho | Sedum cyaneum 'Rosenteppich'
Kolmanneksi asetelmaan valikoitu Maksaruoho 'Rosenteppich'. Niin somat muodot ja värit. Myös tätä istutin maahan palan. Olisi ihanaa, jos he kaikki viihtyisivät.


Harmaa betoniruukku sopi täydellisesti näille kolmelle kasville. Jotenkin myös ruosteisen lyhdyn ja kellertävien kärryjen sävyt mätsäävät kasvien kanssa ihanasti. 

Taitaa tämä postaus ola täynnä ylisanoja, mutta ihastuin korviani myöten näihin kasveihin ja tähän yhdistelmään. Ainut mitä en ottanut huomioon oli se, että nämä kaikki pitää roudata pian pois mökin julkisivuremontin tieltä. Ups.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Ihana asetelma! Kukkivatkohan nuo punaiset maksaruohot myös punaisina vai tuleeko niihin jonkun muun väriset kukat? Luulen, että niistä tulee pitkäaikainen ilo myös puutarhassasi. Teillä taitaa jo kuulua pienten tassujen tepsutusta? Toivottavasti laitat pienestä neitokaisestasi kuvia piakkoin nähtäväksi :) Aurinkoista juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Tuo kainomaksaruoho kukkii parhaillaan valkoisilla kukilla, toisesta en osaa vielä sanoa. Kyllä, täällä ollaan aivan onnesta sekaisin ja pienen neiden pauloissa. <3
   Taianomaista juhannusta!

   Poista
 2. Onpa hienon väriset maksaruohot. Sopivat hyvin toisiinsa ja ruukkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Kerrankin löysin tuollaisia punasävyisiä.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground