PELARGONIUM AUSTRALE JA SIDOIDES.

14 kesäkuuta 2021


pelargoni kukka oravankesäpesä luonnonlaji
Australian villipelargoni | Pelargonium australe
Hyötykasviyhdistys järjesti pienimuotoisen Pioni- ja pelagonipäivän Helsingin Annalassa. Esillä oli Saarelman Puutarhan upeita vanhoja suomalaisia pelargoneja, joista kävijät saivat äänestää suosikkiaan. Oma ääneneni meni 'Nimismiehelle', mutta voittajaksi valikoitui 'Ida-Mummin Pelakuu'. Upea sekin, oli omalla listallani hyvä kakkonen.

pelargoni kukka oravankesäpesä luonnonlaji
Australian villipelargoni | Pelargonium australe
Esittelypelargonien lisäksi tapahtumassa oli toki myyntikojujakin. Pionien Koti Taivassalosta edusti pioneja ja pelargoneja oli myynnissä mm. Saarelman ja Peltosen puutarhoilla sekä muutamilla harrastajilla. Olin "vain katselemassa", mutta niin vain pyöräkoriin sujahti australian villipelargoni ja ikilempparini Pelargoniun sidoides.

pelargoni kukka oravankesäpesä luonnonlaji
Pelargonium sidoides

Peltosen puutarhan Juha kaivoi minulle upean kokoisen, ihanasti kukkivan P. australen. Naureskelinkin tapahtumassa tapaamilleni pelargoniystävilleni, että pitäähän sitä olla edes yksi kukkiva pelargoni kesässä. Luotto muiden pelargonien kukkimiseen ei ole ihan hirveän vahvaa nimittäin.  P. sidoidesissakin oli ostettaessa kukkia, mutta valitettavasti kukkavarsi katkesi kuljetuksessa. Onneksi siihen vielä tulossa lisää, sillä kasvissa on toinen kukkavarsi nupuillaan.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground